"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

First Great Toe Joint Replacement ... (In English)



2 σχόλια:

  1. Ως συχνός επισκέπτης του blog, έχω ενστάσεις στη δημοσίευση διαφημιστικών video.
    Απλά, επώνυμα και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, μερικά διευκρινιστικά:
    1. Ο Dr Moore ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ, δηλαδή δεν έχει τελειώσει ιατρική σχολή ούτε έχει κάνει ορθοπαιδική ειδικότητα. Είναι ποδολόγος-ποδοθεραπευυτής (στην αγγλική ορολογία podiatrist), με άδεια να χειρουργεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. (Αυτό δεν σημαίνει ούτε πως είναι ανεκπαίδευτος ούτε πως δεν μπορεί να εκφράζει σωστές απόψεις.)
    2. Η αρθροπλαστική της πρώτης μεταταρσιοφαλαγγικής, σε κάθε της μορφή, έχει ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ παρά τις αλεπάλληλες δοκιμές πολλών διαφορετικών μοντέλων τα τελευταία 20 χρόνια και δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή σε παθήσεις της άρθρωσης. Πρώτες επιλογές, ανάλογα με το στάδιο, είναι η χειλεκτομή και η αρθρόδεση της 1ης μεταταρσιοφαλαγγικής. Η σχετική βιβλιογραφία είναι συντριπτική.
    3. Το διαφημιζόμενο μέσω του video website προβάλλει μεταξύ άλλων την αισθητική χειρουργική στον άκρο πόδα, η οποία έχει καταδικαστεί τόσο από το American Orthopaedic Foot & Ankle Society, όσο και από το American College of Foot & Ankle Surgeons (στο οποίο ανήκουν οι ποδολόγοι - ποδοθεραπευτές).
    4. Ακόμα και στο συγκεκριμένο διαφημιστικό video (βλέπε 5:46 - 5:50) η μεταταρσιοφαλαγγική εξαρθρώνεται στη δοκιμή του εύρους κίνησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ συνάδελφε,

    Ευχαριστούμε για το σχόλιο. Φυσικά και δεν πρόκειται για διαφημιστικό video. Κατά καιρούς επιλέγουμε εκπαιδευτικά - ενημερωτικά video που ως στόχο έχουν 1)την ενημέρωση, 2)την εκπαίδευση, 3) την προβολή όχι και τόσο γνωστών τεχνικών, 4) τη δηιουργία ερεθίσματος για περεταίρω έρευνα και μελέτη, 4) αλλά κυρίως την πρόκληση σχολίων, παρατηρήσεων και συζήτησης, όπως αυτή που εσείς κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή