"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Χάνουν τα δεδουλευένα τους οι γιατροί του "Κρατικού Νικαίας" ? ...

Πηγή:health.in.gr


Εκτός εφημερίας θα βρίσκονται από το Σάββατο δέκα βασικά τμήματα του Κρατικού Νίκαιας, καθώς οι γιατροί αποφάσισαν να αποσυρθούν από τα προγράμματα πρόσθετων εφημεριών, λόγω των περικοπών των αμοιβών τους για υπερωριακή απασχόληση.

Εκτός λειτουργίας θα είναι οι δύο χειρουργικές κλινικές, το θωρακοχειρουργικό, το παιδοκαρδιοχειρουργικό, η μονάδα εντατικής θεραπείας, η μονάδα νεογνών, το πνευμονολογικό, το αναισθησιολογικό και το ωτορινολαρυγγολογικό, τα οποία θα λειτουργούν μόνο στο πλαίσιο τακτικού ωραρίου, όπως αναφέρει «Το Έθνος».

Από την αρχή του έτους, οι γιατροί έχουν αποσυρθεί από τα προγράμματα πρόσθετων εφημεριών, λόγω περικοπών που υπέστησαν οι αμοιβές τους για υπερωριακή απασχόληση που πραγματοποίησαν το τελευταίο τετράμηνο του 2010. Εκτελούν μόνο τις τακτικές εφημερίες και από τα μέσα του μήνα παύουν να εφημερεύουν.

Το αδιέξοδο αυτό προέκυψε μετά από πρόσφατη απόφαση του υπουργού Υγείας και του υφυπουργού Οικονομικών σύμφωνα με την οποία μπήκε όριο στα κονδύλια των εφημεριών κάθε νοσοκομείου. Στην περίπτωση του Κρατικού Νίκαιας αυτό οδήγησε σε «ψαλίδι» δεδουλευμένων εφημεριών από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2010.

Οι γιατροί πρόκειται να διεκδικήσουν δικαστικά τα δεδουλευμένα τους, χαρακτηρίζοντας την παραπάνω απόφαση προδήλως παράνομη, καθώς εφαρμόζεται αναδρομικά, επιχειρεί περικοπή δεδουλευμένων και τροποποιεί πρόσφατο νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου