"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011

Αποσύρεται η εγκύκλιος για την απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος...


Πηγή: www.iatropedia.grΣτην απόσυρση της εγκυκλίου που υπεγράφη πριν λίγα 24ωρα, βάση της οποίας απελευθερώνεται η αδειοδότηση των ιατρείων αλλά και των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας όπως τα πολυϊατρεία και τα διαγνωστικά κέντρα προχώρησε το πρωί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.


Απεσύρθη αλλά θα επανέλθει τα επόμενα 24ωρα με αλλαγές η εγκύκλιος που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των γιατρών όλης της χώρας, καθώς δίνει το δικαίωμα ακόμη και σε μη γιατρούς να ανοίξουν μονάδες υγείας προσλαμβάνοντας γιατρούς ως υπαλλήλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να προχωρήσει σε διορθώσεις δεδομένου ότι η απόφαση – όπως υποστηρίζουν κύκλοι του περιβάλλοντος του- προωθήθηκε βιαστικά και μέσα σε ένα κλίμα έντονων πολιτικών διεργασιών.

Πάντως σημαντικό ρόλο στις αλλαγές φαίνεται ότι έπαιξαν και οι αντιδράσεις των ιατρικών συλλόγων που είναι έτοιμοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη αλλά και να ξεκινήσουν κύκλο κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου