"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Αναστέλλουν τις συμβάσεις τους με τον ΟΠΑΔ όλοι οι ιδιώτες γιατροί ....

Πηγη: www.protothema.gr

Αναστέλλουν τις συμβάσεις τους με τον ΟΠΑΔ όλοι οι ιδιώτες γιατροί, έπειτα από σχετική απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, «εξαιτίας της υπέρμετρα μεγάλης καθυστέρησης αποπληρωμής των οφειλομένων (συνολικά 350.000.000 ευρώ)».

Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να μην παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες σε εκτέλεση της σύμβασης τους με τον ΟΠΑΔ, να προβούν στην υπογραφή δήλωσης επίσχεσης ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ από 1-12-2011, να προβούν στην ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης για την επίσχεση έξω από τα ιατρεία τους, ώστε να ενημερώνουν σαφώς και εγκαίρως τους ασφαλισμένους και να τους εξυπηρετούν, κόβοντας δελτίο παροχής υπηρεσιών και εισπράττοντας από αυτούς τη νόμιμη αμοιβή.

«Η σχετική απόφαση επίσχεσης των ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ είναι δεσμευτική για όλους τους ιατρούς και η μη εφαρμογή αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

1 σχόλιο:

  1. Αναστολή σύμβασης προβλέπεται απο τη σύμβαση στην οποία δεν συνταγογραφείς ούτε εκδίδεις παρεπαμπτικά (είναι σαν να μην έχεις σύμβαση προσωρινα). Επίσχεση σαν όρος δεν έχει νόημα και είναι παράνομο (έχει την έννοια κάνουμε ότι μας αρέσει...). Ασχετα με το παραπάνω το μέτρο είναι καταδικασμένο σε αποτύχια εν τη γενέση. Τηλεφώνησα σε 5-6 συναδέρφους χθες και δεν είδα απο κανένα συμμετοχή. Εξάλλου η απειλή πειθαρχικού είναι μια καραμέλλα που πρέπει να σταματήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή