"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Θα "στεγνώσουν" σε λίγες ημέρες τα νοσοκομεία από υλικά ....




Πηγή: www.iatropedia.gr


Εμπάργκο υλικών στα νοσοκομεία!



Θα "στεγνώσουν" σε λίγες ημέρες τα νοσοκομεία από υλικά κάθε είδους καθώς οι Σύνδεσμοι όλων των Προμηθευτών δηλώνουν αδυναμία παράδοσης των προϊόντων τους με πίστωση στο ΕΣΥ εξαιτίας υπέρογκων οφειλών.



Μπροστά σε έναν νέο πονοκέφαλο εν μέσω κρίσης βρίσκεται ο υπουργός Υγείας καθώς οι προμηθεύτριες εταιρείες σταματούν με πίστωση κάθε χορήγηση υλικού στα νοσοκομεία.

Για πρώτη φορά όλοι οι σύνδεσμοι του κλάδου (ΠΑΣΥΠΟΥ, ΠΑΣΠΥΤΕΝ, ΠΑΣΥΠΙΕ, ΣΕΠ Επιστημών & Υγείας ) με επιστολή τους στον Υπουργό Υγείας δηλώνουν αδυναμία παράδοσης των προϊόντων τους εξαιτίας των υπέρογκων χρεών των νοσοκομείων.

Όπως φαίνεται το επόμενο διάστημα τα δημόσια νοσοκομεία θα μπουν σε πρωτοφανείς δυσκολίες, καθώς όλοι οι σύνδεσμοι των προμηθευτών με μια κοινή τους επιστολή δηλώνουν ουσιαστικά ότι προχωρούν σε εμπάργκο στο ΕΣΥ αφού δεν θα δίνουν με πίστωση τα υλικά τους.

Οι εταιρείες επισημαίνουν στην επιστολή τους ότι δεν έχουν αποπληρωθεί για όλα τα προϊόντα που έχουν παραδώσει το 2010 αλλά και τους μήνες του 2011 ενώ και οι εισπράξεις τους θα είναι μειωμένες για τα έτη 2007 έως 2009 καθώς έχουν παραλάβει ομόλογα τα οποία θα υποστούν "κούρεμα".

Οι Σύλλογοι, με βάση τα προαναφερόμενα δεδομένα, ζητούν: Άμεση εξόφληση το αργότερο έως τις 15 Δεκεμβρίου 2011 των τιμολογίων των εταιριών – μελών τους τουλάχιστον μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Επίσης απαιτούν εφεξής συνεπή και εμπρόθεσμη εξόφληση των εκκρεμούντων τιμολογίων του 2011, ειδικά των τιμολογίων με έκδοση έως και 31 Ιουλίου 2011, τα οποία ήδη είναι απαιτητά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται μαζικό διασωματειακό εμπάργκο από τους προμηθευτές σε μια περίοδο μάλιστα που και δυνατότητα ρευστότητας δεν υπάρχει και τα νοσοκομεία βρίσκονται σχεδόν υπό κατάρρευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου