"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Εξώδικο ΙΣΑ κατά ΕΟΠΥΥ και υπουργείο Εργασίας ...


Πηγή: www.capital.gr

Εξώδικο κατά του προέδρου του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), Γεράσιμου Βουδούρη, του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργου Κουτρουμάνη και της Γενικής Γραμματέως Κοιν. Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας, Αθηνάς Δρέττα απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Στο εξώδικο, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης καταγγέλει ότι ο ΕΟΠΥΥ και το αρμόδιο υπουργείο, παραβαίνοντας τη σχετική διαταξη του νόμου, έδωσε εντολή για αποστολή e-mail και sms στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ προκειμένου να συνταγογραφούν στα βιβλιάρια του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ ή του ΕΟΠΥΥ, φορείς δηλαδή με τους οποίους οι εν λόγω γιατροί δεν έχουν συμβληθεί, προκειμένου να καταστεί εφικτή η εκτέλεση των συνταγών από τα φαρμακεία.

Όπως αναφέρεται στο εξώδικο, με αυτό τον τρόπο οι ιατροί - μέλη του ΙΣΑ καλούνται να καταστρατηγήσουν την ισχύουσα σύμβασή τους και να συνταγογραφούν σε βιβλιάρια του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και του ΕΟΠΥΥ, κάτι που δεν νομιμοποιείται βάση της ισχύουσας νομοθεσίας, καθώς ούτε συμβεβλημένοι των εν λόγω ταμείων είναι ούτε υπάρχει νομικό πλαίσιο που να τους καλύπτει για μία τέτοια ενέργεια.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά να ανακληθούν οι μη νόμιμες -όπως τις χαρακτηρίζει- εντολές και να σταματήσει η πρακτική των email και των sms. Προειδοποιεί επίσης ότι σε διαφορετική περίπτωση θα απευθυνθεί στα αρμόδια Δικαστήρια.

Ορσαλία Φυτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου