"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΘΑ ''ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝ'' ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ....

Χωρίς σχόλια .....

Δικαίωμα αντικατάστασης του συνταγογραφούμενου φαρμάκου με άλλο ισοδύναμο του, θα έχουν οι φαρμακοποιοί, όπως συμφωνήθηκε σήμερα κατά τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών ζήτησαν τη λήψη του συγκεκριμένου μέτρου καθώς, όπως είπαν, παρατηρείται έλλειψη βασικών φαρμάκων από την ελληνική αγορά -κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο υπουργός Υγείας- αφού, όπως τόνισαν, πολλές φαρμακευτικές εταιρείες αρνούνται να τους προμηθεύσουν με πίστωση, ενώ κάποιες άλλες ζητούν ακόμη και να προκαταβάλουν οι φαρμακοποιοί το κόστος των φαρμάκων.

Την αντίδραση των φαρμακοποιών προκάλεσε, όμως, η αναφορά του υπουργού για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία θα προκύψει και μέσω της μείωσης του ποσοστού κέρδους τους.

Οι φαρμακοποιοί, πάντως, αναφέρθηκαν για άλλη μια φορά στη καθυστέρηση των πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης της πίστωσης προς αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου