"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Εντυπωσιακό ...






Νέο όχημα που θα εξερευνήσει τον Άρη εκτοξεύει το Σάββατο η NASA από το ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα. Πρόκειται για την «Περιέργεια» που ζυγίζει σχεδόν έναν τόνο.

Το όχημα έχει έξι ρόδες και αποτελεί την πιο εξελιγμένη έκδοση όλων των ρομποτικών οχημάτων που έχει στείλει η Υπηρεσία στον «Κόκκινο Πλανήτη», καθώς διαθέτει υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Στην ουσία η «Περιέργεια» θα ανοίξει τον δρόμο για ένα πρόγραμμα αρκετών χρόνων το οποίο σχεδιάζει η NASA, με βασικό στόχο να διαπιστώσει αν υπήρξε ή είναι δυνατό να υπάρξει ζωή στον πλανήτη του Ηλιακού Συστήματος.

Το όχημα είναι εφοδιασμένο με μπαταρία πλουτωνίου πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα για μία δεκαετία.

Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου