"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ιδιωτικά ιατρεία και πανεπιστημιακοί γιατροί ....


Η υπόθεση της επίσημης πια λειτουργίας των ιδιωτικών ιατρείων των πανεπιστημιακών θα κλείσει πανηγυρικά όπως διαγράφεται με τις ευλογίες του υπουργού Υγείας.

Κανένας όμως σε αυτό το υπουργείο δεν αντιλαμβάνεται ότι οι πανεπιστημιακοί με αυτόν τον τρόπο δρούν ανταγωνιστικά στο ΕΣΥ αφού θα προωθούν τους ασθενείς στην ιδιωτική υγεία και όχι στα νοσοκομεία και άρα η πολυδιαφημισμένη συνδρομή τους στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων αυτόματα ακυρώνεται?


Και οποιος πιστεύει το αντίθετο είναι ή αφελής ή ύποπτος.


Αναγνωστης

2 σχόλια:

  1. Πανεπιστημιακοί Ιατροί – Ιδιωτικά Ιατρεία
    Οι Πανεπιστημιακοί Ιατροί είναι δάσκαλοι των φοιτητών Ιατρικής και των νέων Ιατρών και ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας και όχι στο Υπουργείο Υγείας. Το γεγονός αυτό τους δίνει τη δυνατότητα, σύμφωνα με το νόμο, να ασκούν συγχρόνως και ελεύθερο επάγγελμα, όπως και όλοι οι άλλοι Πανεπιστημιακοί. Ο μόνος τρόπος να διατηρήσουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης χωρίς να διολισθήσουν στις πρακτικές πολλών Ιατρών του ΕΣΥ (βλ. φακελάκι, μίζες από υλικά και φάρμακα) και στο μαύρο χρήμα, είναι να παραμείνουν ανοικτά τα ιατρεία τους. Όλα τα άλλα είναι αιτιάσεις ανθρώπων που έχουν μάθει να λαθροβιώνουν στην Ελλάδα της απόλυτης αναξιοκρατίας και της ισοπέδωσης των πάντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί, δεν πληρώνονται απο το υπουργείο Παιδείας;;

    Αγαπητέ σχολιαστή ή πανεπιστημιακός είστε ή σε άλλη χώρα ζείτε..
    Δεν ξέρετε το καθεστώς που επικρατεί στις πανεπιστημιακές κλινικές, οι οποίες αποτελούν πηγή άντλησης ασθενών για τα ιδιωτικά ιατρεία των δασκάλων ιατρών;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή