"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΝΤΡΟΠΗ ! Στα 10 ευρώ η τιμή της επίσκεψης ...




«Εν μια νυκτί η απλή επίσκεψη από 20 ευρώ, υποτιμάται κάτω του 50%, με αποτέλεσμα να επανέρχεται στα επίπεδα του 1993»



Πηγή: www.tovima.gr

Να αγνοήσουν το πρόσφατο προεδρικό διάταγμα, το οποίο καλεί τους γιατρούς, εντός δεκαημέρου, να δηλώσουν τη συνεργασία τους με τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ζητούν από τα μέλη τους οι εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας. Αυτό αποφασίσθηκε στο πλαίσιο της μεγάλης συγκέντρωσης των εκπροσώπων των Συλλόγων και των διαφόρων φορέων η οποία διοργανώθηκε στα γραφεία του Ιατρικού Σύλλογου Αθηνών.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των γιατρών εξέφρασαν την αντίθεση τους στο πρόσφατο προεδρικό διάταγμα, το οποίο προσδιορίζει την τιμή της επίσκεψης στα δέκα ευρώ, με πλαφόν τις 200 επισκέψεις τον μήνα. Παράλληλα οι εκπρόσωποι των εργαστηριακών γιατρών δήλωσαν ότι ήδη έχουν κλείσει περισσότερα από 140 εργαστήρια.

«Εν μια νυκτί η απλή επίσκεψη από 20 ευρώ, υποτιμάται κάτω του 50%, με αποτέλεσμα να επανέρχεται στα επίπεδα του 1993»
, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κ. Γ. Πατούλης και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία χρηματοοικονομική μελέτη για την εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ.

Οπως είπε, οι γιατροί τάσσονται υπέρ του ΕΟΠΥΥ. Μέχρι όμως, να δοθεί η δυνατότητα διαλεύκανσης των νομοθετικών ρυθμίσεων εφαρμογής του, πρόσθεσε, πρέπει να ανασταλεί η εφαρμογή του και να συνεχιστεί η λειτουργία των Κλάδων Υγείας των Ασφαλιστικών Ταμείων.

1 σχόλιο:

  1. Τα μάθατε τα νέα συνάδελφοι? Η επιτυχία του Πατούλη ήταν να κατεβάσει την αμοιβή της επίσκεψης από τα 20 στα 10 ευρώ. Ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει ΤΣΑΥ. Οι φυσικοθεραπευτές τρίβουν τα χέρια τους γιατί θα πέρνουν 20 ευρώ την συνεδρία χωρίς όριο συνεδριών το μήνα. Θα συνεχίσουν να θησαυρίζουν με τις πλάτες τις δικές μας με κρατικά λεφτά, δηλαδή δικά μας. Μπράβο τους, έχουν σοβαρούς συνδικαλιστές και όχι καραγκιόζηδες που κάνουν καταλήψεις σε υπουργεία.
    Συνάδελφοι ξυπνήστε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή