"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

"Oυαι τοις φαρισαιοις" ....Μπλοκάρει ΑΜΕΣΑ την πώληση του Ηλεκτρονικού Τσιγάρου το Υπουργείο Υγείας.


ΑΜΕΣΗ ήταν η αντίδρασγ του Υπ. Υγείας για απαγόρευση των λεγόμενων "Ηλεκτρονικών τσιγάρων", που βλάπτουν σοβαρά τη τσέπη των καπνοβιομηχανιών. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι .. περιέχουν σταγόνες νικοτίνης.

Βέβαια, το Υπουργείο δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση για την πώληση και χρήση σε ΟΛΟΥΣ τους χώρους των αληθινών τσιγάρων, που ...ως γνωστόν δεν περιέχουν βλαπτικές ουσίες...!

Φήμες που λένε ότι ο γνωστός αντικαπνιστικός νόμος αναστέλλεται λόγω οικονομικής κρίσης και εορτών, ελέγχονται ως αναληθείς. 

Πάντως, πηγές του Υπουργείου αναφέρουν πως η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος καλό θα ήταν να καταργηθεί τελείως, μιας και έρευνες σε χώρες του εξωτερικού δείχνουν, πως η απαγόρευση αυτή μειώνει τη θνησιμότητα κατά 10%. 

Μια τέτοια μείωση θα αύξανε σημαντικά το νούμερο των μισθοδοτούμενων και συνταξιούχων, που δεδομένης της οικονoμικής κατάστασης της χώρας,  είναι μη αποδεκτό.

Ακολουθεί η είδηση όπως δημοσιεύθηκε στο site iatropedia.gr


Πηγή: iatropedia.gr


Αυστηροί έλεγχοι για να διαπιστωθεί που ακριβώς πωλούνται παράνομα, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ξεκινά την επόμενη εβδομάδα το Υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΟΦ, το ηλεκτρονικό τσιγάρο περιέχει επιβλαβείς για τον οργανισμό, ουσίες και προτείνεται η απαγόρευση της διάθεσης του. Οι καταστηματάρχες που το πωλούν στα μαγαζιά τους, κινδυνεύουν με βαριά χρηματικά πρόστιμα.

Σαρωτικούς ελέγχους ξεκινούν άμεσα, κλιμάκια του Υπουργείου Υγείας, σε όλα τα σημεία πώλησης του Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου κ. Αντώνης Δημόπουλος.

Ο κ. Δημόπουλος διευκρίνησε ότι εδώ και καιρό έχει εκδοθεί απόφαση του ΕΟΦ, η οποία απαγορέυει τόσο την πώληση όσο και τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, και ιδιαιτέρως εκείνων που περιέχουν σταγόνες νικοτίνης.

Εντύπωση επίσης προκάλεσε η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να απαγορεύσει τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου και σε κλειστούς Δημόσιους χώρους (κάτι που μέχρι σήμερα δεν ίσχυε), αφού θεωρεί ότι το κάπνισμα με το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι επιβλαβές λόγω νικοτίνης αλλά και των άλλων ουσιών και ελαίων που περιέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου