"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΙΣΑ για τη μη ένταξη των γιατρών στα βαρέα και ανθυγιεινά ....


Άδικη και ανισότιμη θεωρεί ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) τη μεταχείριση του ιατρικού προσωπικού από την πλευρά της Κυβέρνησης εξαιρώντας τους του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στο σχετικό Νόμο, αφού όπως τονίζει πολλοί γιατροί μολύνονται ακόμη και με μεταδοτικά νοσήματα όπως ηπατίτιδα.


Σύμφωνα με επιστολή του ΙΣΑ προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη άποψη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είναι ότι οι γιατροί ασκούν ένα επικίνδυνο – ανθυγιεινό λειτούργημα, όντας καθημερινά εκτεθειμένοι σε πάσης φύσεως κινδύνους για την προσωπική τους υγεία. «Είναι ένας κίνδυνος πραγματικός και απρόβλεπτος, συνυφασμένος με την ίδια τη φύση του επαγγέλματός τους» σημειώνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Ο κ.Πατούλης μιλά για τους ιδιαίτερους κινδύνους που αντιμετωπίζουν κάποιοι γιατροί σε ειδικά πόστα που κολλούν ακόμη και ασθένειες. Όπως αναφέρει: «Είναι προφανές ακόμη και κατά τους κανόνες της κοινής λογικής και πείρας, ότι εκ των ιατρών ιδιαίτερα οι ειδικευόμενοι, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν πλήθος λειτουργικών ελλείψεων του Ε.Σ.Υ., εκτελώντας από χρέη τραυματιοφορέα, αιμοληψίες, λήψεις και μεταφορά βιολογικών υγρών, συμμετοχή σε χειρουργεία, αλλαγές κ.α., αλλά και οι εργαστηριακοί και χειρουργοί ιατροί, θα έπρεπε να ενταχθούν στο ειδικό καθεστώς με γνώμονα ότι υπηρετούν σε συγκεκριμένες ειδικές μονάδες ή εργαστήρια όπου σύμφωνα με τη διεθνή και ελληνική βιβλιογραφία βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με κινδύνους. Ενδεικτικά έχει καταγραφεί ικανός αριθμός μολύνσεων από ηπατίτιδα και άλλα μεταδοτικά νοσήματα».

Ο ΙΣΑ ζητά από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το ζήτημα καθώς μεταξύ άλλων η άρνηση της πολιτείας να χορηγήσει το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στους γιατρούς αντίκειται ευθέως στις διατάξεις των άρθρων του Συντάγματος, με τις οποίες καθιερώνεται η αρχή της ισότητας και ειδικότερα, η υποχρέωση παροχής ίσης αμοιβής για εργασία ίσης αξίας.

iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου