"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Πόλεμος για τις εξετάσεις ειδικότητας μεταξύ γιατρών και υπουργείου ...


Σε κύκλο κινητοποιήσεων καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τους νέους γιατρούς, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, για καθιέρωση πανελλαδικών εξετάσεων για την έναρξη ειδικότητας των απόφοιτων της ιατρικής.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις της υπόλοιπης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ότι το αναρτημένοστο διαδίκτυο Σχέδιο δεν κατέχει θέση νομοσχεδίου αλλά κειμένου προς διαβούλευση, η οποία ξεκίνησε και θα συνεχισθεί με όλα τα αρμόδια όργανα μέχρι τελικής συμφωνίας.

Ο ΙΣΑ, μετά από αυτή την εξέλιξη, καλεί σε άμεση ετοιμότητα και εγρήγορση το σύνολο των Νέων Ιατρών και των Επιτροπών Ειδικευομένων και Νέων Ιατρών του Ι.Σ.Α., προκειμένου να καθορίσουν μέσα από κοινές αποφάσεις, την περαιτέρω στάση τους, και το πλάνο των ενεργειώνκαι κινητοποιήσεων.

Η Επιτροπή Νέων Ιατρών και Ειδικευομένων του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας προτείνει αύξηση των θέσεων των ειδικευομένων σε αντιστοιχία με ένα νέο Υγειονομικό Χάρτη που θα αποκαλύπτει τις πραγματικές ανάγκες της χώρας μας σε νέους ιατρούς, καθώς και προώθηση μέσω κινήτρων
των ειδικοτήτων που παρουσιάζουν μικρή ζήτηση μεταξύ των νέων ιατρών.

2 σχόλια:

  1. Σε κύκλο κινητοποιήσεων καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τους νέους γιατρούς, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, για καθιέρωση πανελλαδικών εξετάσεων για την έναρξη ειδικότητας των απόφοιτων της ιατρικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ORTHOSuperSite Time of operation does not impact mortality after surgery, study finds http://t.co/HnT5MzlE

    ΑπάντησηΔιαγραφή