"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Και επίσημα πλέον, 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις στην Υγεία....



Με τον πιο επίσημο τρόπο εχθές ο Υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε πως θα ισχύσει για το 2011 (και το 2012 αλλά δεν το λένε ακόμα) , η αναλογία 1 προς 5 στις προσλήψεις στην Υγεία.
Οι σχεδόν μηδενικές προσλήψεις λοιπόν του 2010 (όπου ίσχυε το 1 προς 1) θα υποπενταπλασιαστούν.


Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η υπερπαραγωγή γιατρών και ανεκπαίδευτων συγγεκριμένα Ορθοπεδικών, χωρίς καμία απολύτως μέριμνα για το μέλλον. Θα μπορούσε κανείς να ζητήσει από Πανεπιστημιακούς αλλά και Ορθοπεδικούς συλλόγους να αναλάβουν δράση, αλλά μάλλον όλοι αυτοί είναι απασχολημένοι με άλλα σημαντικότερα θέματα....


Πηγή:

www.megatv.com (έγκυρη πληροφόριση αφού λειτουργεί ως κυβερνητικό γραφείο τύπου)


Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα δείγματα από την εφαρμογή της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων, σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.


Στην πρώτη φάση του προγράμματος συμμετέχουν 25 νοσηλευτικά ιδρύματα, των οποίων τις υπηρεσίες μπορούν να χρησιμοποιούν οι ασθενείς από τις 3 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ.


Σύμφωνα με το σχέδιο στο μέλλον θα υπάρχει η δυνατότητα εκτός από εξετάσεις να πραγματοποιούνται στα νοσοκομεία αυτά και επεμβάσεις. Ο υπουργός Υγείας δήλωσε χαρακτηριστικά για την πρώτη μέρα της ολοήμερης λειτουργίας: ?Για πρώτη μέρα είναι καλό, ενθαρρυντικό. Εκατοντάδες άνθρωποι ήρθαν και νομίζω, ότι βοηθά το ολοήμερο."


Το κόστος της επίσκεψης κυμαίνεται από 20 έως 90 ευρώ. Προς το παρόν μόνο το ταμείο του Δημοσίου επιδοτεί με 20 ευρώ την επίσκεψη ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει σχετική συμφωνία του υπουργείου Υγείας και με άλλα ασφαλιστικά ταμεία.


Εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών πάντως, εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για την δυνατότητα υλοποίησης του μέτρου, ενώ οι μεγάλοι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας ζητούν την κατάργηση της σχετικής υπουργικής απόφασης και ετοιμάζονται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.


Ο υπουργός Υγείας από την πλευρά του ανακοίνωσε την προώθηση προσλήψεων επιπλέον νοσηλευτών ώστε μέχρι το τέλος του 2010 να έχουν τοποθετηθεί στα νοσοκομεία περίπου 3.000 τονίζοντας όμως πως το "πάγωμα" των προσλήψεων που έχει επιβάλλει η τρόικα από το 2011 αφορά και τον τομέα της Υγειας, ενώ πρόσθεσε: "Υπάρχει το 1 προς 5 και εξαιρούνταν το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά από το 2011 σταματά να εξαιρείται. Υπάρχουν στο ΑΣΕΠ 1.339 άτομα και παρακάλεσα τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ να τελειώσει αυτή η διαδικασία σύντομα. Μου ανακοίνωσε ότι το πρωί της Παρασκευής ή το αργότερο τη Δευτέρα θα έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο οι 1.339 προσλήψεις".


Την ίδια ώρα, ανάσα για το Εθνικό σύστημα υγείας αποτελεί η σύμβαση δωρεάς της Εθνικής Τράπεζας, 30 εκατομμυρίων ευρώ υπέρ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός που υπεγράφη για την κατασκευή της νέας πτέρυγας χειρουργείων, μονάδων ανάνηψης και εντατικής θεραπείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου