"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

(ΠΑΣΥΠΟΥ): Στον αέρα βρίσκεται η ρύθμιση χρεών των νοσοκομείων

Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ): «Στον αέρα φαίνεται να βρίσκεται η ρύθμιση χρεών των νοσοκομείων μετά από την άρνηση επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής των προμηθευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διοχετεύονται στην αγορά, τα νοσοκομεία αγνοούν τις εντολές και οδηγίες που τους έχουν δοθεί από το υπουργείο Υγείας για επιτάχυνση των διαδικασιών της ρύθμισης των χρεών, καθώς και των πληρωμών του νέου χρέους του τρέχοντος έτους».

Επιπλέον, αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι το υπουργείο Υγείας έχει δεσμευθεί ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα αποπληρώνονταν τα χρέη των δημόσιων νοσοκομείων για τις προμήθειες που εκκρεμούν από το 2006 έως σήμερα. Μάλιστα τον περασμένο Οκτώβριο ψηφίστηκε σχετική κοινοτική οδηγία από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η οποία προβλέπει ότι οι προμηθευτές του δημοσίου θα πρέπει να εξοφλούνται εντός 30 ημερών ενώ ειδικά οι προμηθευτές των νοσοκομείων σε διάστημα έως 60 ημέρες.

Τέλος, η ανακοίνωση καταλήγει ότι αυτή άλλωστε ήταν και η βάση στην οποία έγινε ο διάλογος μεταξύ προμηθευτών και υπουργείου Υγείας, η οποία εξασφάλισε από τη μια πλευρά την κανονική ροή προμηθειών προς τα νοσοκομεία και από την άλλη τη βιωσιμότητα των εταιρειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου