"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Με 20% θα φορολογούνται οι αμοιβές από τα απογευματινά ιατρεία για τους γιατρούς του ΕΣΥ ...


Πηγή: www.iatronet.gr

Παρακράτηση φόρου 20% θα γίνεται στις αμοιβές του προσωπικού, το οποίο απασχολείται στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, πέραν του τακτικού ωραρίου.

Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο, την οποία εξέδωσε την Πέμπτη ο υφυπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Τιμοσίδης.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι δεν υπόκεινται στις μειώσεις 8% και 12% οι αποδοχές του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που συμμετέχει στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, πέραν του τακτικού ωραρίου.

Οι αμοιβές του ολοήμερου – διευκρινίζει - δεν εμπίπτουν στις διατάξεις των νόμων 3833/2010 και 3845/2010 και άρα δεν υπόκεινται στις κρατήσεις που προβλέπονται από αυτούς.

Αντίθετα, οι αμοιβές που καταβάλλονται στους μονίμους ειδικευμένους ιατρούς, όλων των βαθμών, στους ειδικευόμενους, καθώς και στους πανεπιστημιακούς, που εργάζονται σε πανεπιστημιακές κλινικές, εργαστήρια ή μονάδες εγκατεστημένες σε νοσοκομεία του ΕΣΥ και παρέχουν υπηρεσίες στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, αποτελούν εισοδήματα από ελευθέριο επάγγελμα Ζ΄ κατηγορίας.

Με την καταβολή τους θα διενεργείται παρακράτηση φόρου με συντελεστή 20% επί του ακαθαρίστου ποσού των αμοιβών αυτών, δεδομένου ότι έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 2238/1994.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου