"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Εισαγγελική έρευνα για τα φαινόμενα νεποτισμού στα ΑΕΙ ...

Πηγή: www.kathimerini.gr

Στο στόχαστρο του Εισαγγελέα τίθενται οι καταγγελίες περί φαινομένων οικογενειοκρατίας σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα μετά την εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ.Ράικου.

Η κ. Ράικου ανέθεσε σε Εισαγγελέα Πρωτοδικών να διερευνήσει καταγγελίες και στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για διορισμούς σε πανεπιστημιακές θέσεις συγγενών υπηρετούντων διδασκόντων.

Το θέμα άνοιξε πριν μερικούς μήνες ο υφυπουργός Παιδείας κ.Ι.Πανάρετος, που ήδη απέστειλε στην Εισαγγελία αναφορά για εκτεταμένα κρούσματα στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, κάνοντας λόγο για «παρανομίες πρωτοφανούς έκτασης». Το υπουργείο από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει ζητήσει από όλα τα ιδρύματα της χώρας στοιχεία για ύποπτους διορισμούς, ενώ έχουν παγώσει ή ακυρωθεί πολλές επίμαχες πράξεις διορισμών ή εξέλιξης μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίων.

Η έρευνα του Εισαγγελέα θα επικεντρωθεί στην διερεύνηση περιπτώσεων τέλεσης αδικημάτων όπως αυτά της παράβασης καθήκοντος και ψευδούς βεβαίωσης και στον εντοπισμό των υπαιτίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου