"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Στη Δικαιοσύνη καταφεύγει ο ΙΣΑ ενάντια στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων ...

Πηγή: www.medvoi365.gr

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητώντας την ακύρωση της υπουργικής απόφασης για την ολοήμερη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων θεωρώντας την ως αντισυνταγματική.

Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στο θεσμό της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων, θεωρώντας ότι προκαλούνται τα εξής προβλήματα:

- Ενθαρρύνεται η παραοικονομία και η διαπλοκή στο ΕΣΥ.
- Μετατρέπονται τα νοσοκομεία σε super markets Υγείας αγνοώντας προκλητικά την τραγική οικονομική κατάσταση των Ταμείων, αφού αυτά καλούνται να αγοράσουν ιατρικές υπηρεσίες έναντι  90 ευρώ τη στιγμή που μπορούν να τις βρουν στον Ιδιωτικό Τομέα με 20 ευρώ.
- Αυξάνεται δραματικά το κόστος λειτουργίας των Νοσοκομείων.
- Η συγκεκριμένη απόφαση εξυπηρετεί συντεχνιακά συμφέροντα και στρέφεται κατά του συνόλου των πολιτών, οι οποίοι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.
- Η πολιτική του υπουργείου και της κυβέρνησης οδηγεί σε λουκέτα ιατρείων και Διαγνωστικών Εργαστηρίων, σε απολύσεις υπαλλήλων και σε μείωση των εσόδων του Κράτους από τη φορολογία.

Η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών καταγγέλει τον υπουργό Υγείας για αποδόμηση του ΕΣΥ, την ιδιωτικοποίησή του καθώς επίσης και τον ηθικό και επαγγελματικό θάνατο των γιατρών.

«Ο υπουργός Υγείας αντί να φροντίσει για την ενίσχυση του δημοσίου χαρακτήρα των Νοσοκομείων στο κανονικό ωράριο, σκόπιμα, σαμποτάρει την πρωινή λειτουργία τους και προωθεί τη λειτουργία και ανάπτυξη των απογευματινών ιατρείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια για καθαρά εισπρακτικούς λόγους».

Ο ΙΣΑ καλεί τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο να απαντήσει πόση είναι η αναμονή των πολιτών για τα πρωινά ιατρεία, όπου η παροχή των υπηρεσιών δεν επιβαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία και πόση για τα απογευματινά;

«Είναι καιρός να αντιληφθεί ο Υπουργός κ. Λοβέρδος ότι δεν είναι υπουργός νοσοκομείων, αλλά υπουργός Υγείας όλου του ελληνικού λαού», σημειώνει ο ΙΣΑ, ο οποίος  «καλεί τους Έλληνες πολίτες, τους Ιατρικούς Φορείς και τους γιατρούς όλης της χώρας να αντιδράσουν στην εξαθλίωση που μας επιβάλλει χωρίς διάλογο και αυθαίρετα ο κ. Λοβέρδος. Η ιδιωτικοποίηση του Ε.Σ.Υ. και η εξόντωση του ιατρικού κλάδου δεν θα περάσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου