"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Λοβέρδος: Θέσεις ΕΣΥ που προκηρύχθηκαν πρίν τις 31/12/2010, δεν εμπίπτουν στον κανόνα 1/5 ........



Πηγή: pathfinder.gr


Τον έντονο προβληματισμό τους εκφράζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί καθώς θα πρέπει από το νέο χρόνο να μπει πλαφόν 9% στις πρόσθετες εφημερίες τους. Μάλιστα έχουν ήδη αποφασίσει να μην εγγράφουν στο εξής καμία πρόσθετη εφημερία.

Το υπουργείο υγείας από την πλευρά του επισημαίνει ότι το 9% τέθηκε αιφνιδιαστικά από το υπουργείο Οικονομικών. Ο υπουργός υγείας κ. Α. Λοβέρδος προτίθεται να βρει λύση και να πληρωθούν στο ακέραιο οι εφημερίες που εκτελέστηκαν, καθώς και εκείνες που θα γίνονται στο μέλλον.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν ακόμη τον κίνδυνο, η ένταξη του δόμων υγείας του ΙΚΑ στο ΕΣΥ, να υποβαθμιστεί δραματικά η ποιότητα υπηρεσιών υγείας. Ανησυχία υπάρχει και για τις 2000 θέσεις γιατρών μετά την επιβολή του κανόνα μια πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις και στην υγεία, από την τρόικα.

Ο κ. Λοβέρδος πάντως έχει δεσμευθεί ότι κάθε θέση που προκηρύχθηκε ή θα προκηρυχθεί μέχρι 31/12/10 δεν εμπίπτει στον κανόνα 1/5. Με αυτό το δεδομένο, θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, κριθεί ή βρίσκονται στο υπουργείο Υγείας για διορισμό δεν κινδυνεύουν να χαθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου