"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Τραγελαφικά παζάρια με τους προμηθευτές από το Υπουργείο Υγείας...

Εκ νέου εμπλοκή με το θέμα των προμηθειών.... 

«Έχουμε μετρητά 1,15 δις. Ευρώ και μπορούμε να σας τα δώσουμε. Τα υπόλοιπα 300 εκατομμύρια για την εξόφληση του χρέους των δημόσιων νοσοκομείων για φάρμακα και υλικά έως το τέλος Σεπτεμβρίου, δεν τα έχουμε και ούτε αναμένεται να τα βρούμε. Πρέπει να μας κάνετε έκπτωση», είπε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αφήνοντας άναυδους τους εκπροσώπους των προμηθευτών με τους οποίους είχε συνάντηση το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε εκπτώσεις για φάρμακα και υγειονομικό υλικό που έχουν παραδοθεί στα νοσοκομεία από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο του 2010. Για τα φάρμακα, η έκπτωση ανέρχεται στο 10% και για τα λοιπά υλικά στο 20%. Ο υπουργός άφησε να εννοηθεί στη συνάντηση ότι για το τελευταίο τρίμηνο του 2010 δεν θα ζητηθεί έκπτωση, ενώ τα οφειλόμενα προηγούμενων ετών θα εξοφληθούν με ομόλογα στα μέσα Ιανουαρίου.

Οι εκπρόσωποι των προμηθευτών εξέφρασαν την αντίθεσή τους για την έκπτωση που τους ζητά το υπουργείο, αλλά ο κ. Α. Λοβέρδος φάνηκε ότι δεν θα υποχωρήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου