"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

Αδιέξοδο στη συνάντηση Λοβέρδου - προμηθευτών

Πηγή: www.newsit.gr


"Το ταμείον είναι μειον", επανέλαβε από τη μια ο υπουργός και από την άλλη τους διαβεβαίωνε οτι θα τους εξοφλήσουν τα χρωστούμενα...

Δεν υποχώρησαν τελικά οι εκπρόσωποι των προμηθευτών ιατρικού υλικού του ΕΣΥ στην απαίτηση του υπουργού Υγείας, να παράσχουν «γενναία έκπτωση», έως και 30%, επί του συνόλου των χρεών του υπουργείου που φτάνουν τα 1,450 εκατ ευρώ.

Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των εταιρειών που προμηθεύουν με υγειονομικά υλικά τα δημόσια νοσοκομεία ότι το ποσό των 1,150 εκατ. ευρώ θα εξοφληθεί με ομόλογα, όπως έχει συμφωνηθεί, το αργότερο μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου.

Επιπλέον, είπε ότι έχει τη ρητή δέσμευση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου για άμεση εξόφληση των προμηθειών σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή μέσα σε 45 ημέρες, από το νέο έτος.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της έκπτωσης, ο κ. Λοβέρδος ζήτησε 10% μείωση του χρέους για τα φάρμακα και 20% για τα λοιπά υλικά. Αυτό μεταφράζεται, σε 300 εκατ. ευρώ.

Οι προμηθευτές, ωστόσο, αρνήθηκαν να προβούν στην έκπτωση, εξηγώντας του τις οικονομικές δυσκολίες που έχει επιφέρει στον κλάδο τους αφενός η συγκυρία της κρίσης στη χώρα, αφετέρου η αποπληρωμή του χρέους με ομόλογα ελληνικού Δημοσίου.

Η απάντηση του υπουργού Υγείας -ειλικρινής και ξεκάθαρη-, όπως ο ίδιος τόνισε, ήταν «δυστυχώς, το ταμείο είναι άδειο. Εξαντλήσαμε κάθε προσπάθεια για να βρεθούν τα χρήματα και να σας εξοφλήσουμε. Σας ζητούμε μια γενναία έκπτωση, ώστε να κλείσουμε το θέμα των χρεών και να αρχίσουμε τις προμήθειες του νέου έτους σε νέα βάση. Διαφορετικά, τη λύση θα τη δώσει η Δικαιοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου