"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Ιδιωτικά ιατρεία και πανεπιστημιακοί γιατροί ....


Είμαι ιδιώτης γιατρός και με λύπη μου βλέπω ότι οι πανεπιστημιακοί συνάδελφοι με τη συγκατάθεση των συναρμόδιων υπουργείων παδείας και υγείας θα διατηρήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.
Ρώτησε κανείς τους ιατρικούς συλλόγους? Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι για ένα νέο ιδιώτη γιατρό να βγάλει τα προς το ζήν?
Για ποιά δημοκρατία και για ποιά ισονομία μιλάμε? Όσοι πανεπιστημιακοί δεν μπορούν να στερηθούν την ιδιωτική πελατεία ας παραιτηθούν!
Στην Ελλάδα του μνημονίου το 2011 συνεχίζουμε να έχουμε προνομιούχες τάξεις επαγγελματιών?
Με ποιό αντάλλαγμα?
Όλα αυτά είναι αστεία και πρωτοφανή και κανένας ιατρικός σύλλογος δεν παίρνει θέση.
Οι λύσεις made in greece μας έχουν διασύρει διεθνώς.
Δεν έχει τέλος αυτή η κατηφόρα...


Αναγνώστης

1 σχόλιο:

  1. Οσοι από τους γιατρούς υπηρετούσαμε σε Νοσοκομεία πριν την έναρξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας ( 1985 )και είχαμε ιδιωτικό ιατρείο αναγκαστήκαμε να το κλείσουμε για να υπηρετήσουμε ένα σύστημα υγείας με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, στην οποία πλήρη και αποκλειστική απασχόληση μας διαβεβαίωναν συνεχώς θα εντάσονταν οι πανεπιστημιακοί και στρατιωτικοί ιατροί. Αφήσαμε μερικοί από μας Πανεπιστημιακές καριέρες για να ενταχθούμε στο ΕΣΥ με αυτές τις υποσχέσεις. Τόσα χρόνια όμως η κοροϊδία !!! συνεχίζεται. Οι Πανεπιστημιακοί και Στρατιωτικοί ιατροί όχι μόνον δεν εργάζονται αποκλειστικά εξαντλώντας όλο το ωράριό τους στα Πανεπιστήμια και στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία αλλά είναι οι πρωτεργάτες της ιδιωτικής ιατρικής στα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα στην χώρα μας ακόμη και τις πρωϊνές ώρες που είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται στα Πανεπιστήμια και στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία. Που είναι οι ιατρικοί μας σύλλογοι, η διακαιοσύνη και το Υπουργείο; Ετσι θα αναβαθμισθεί η εκπαίδευση στα Πανεπιστήμιά μας και θα γίνει έρευνα ουσιαστική και όχι μόνο για κατάληψη τίτλου ή θέσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή