"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Διευθυντής θα είμαι μόνον ΕΓΩ... και θα παίρνω τα περισσότερα χρήματα .....

Πηγή: www.healthview.gr


Το πολυδιευθυντικό σύστημα, οι εργασιακές σχέσεις των Διευθυντών του ΕΣΥ και η γενικότερη κατάσταση του ΕΣΥ, είναι το θέμα της γενικής συνέλευσης της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Διευθυντών ΕΣΥ που πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο DIVANI – CARAVEL .

Η βασική θέση της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Διευθυντών ΕΣΥ είναι η άμεση διακοπή της περαιτέρω συνέχισης των διαδικασιών που προβλέπουν οι τελευταίοι 2 νόμοι σε σχέση με την εξέλιξη των γιατρών. «Η κατάργηση της αξιολόγησης των γιατρών του ΕΣΥ αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους κινδύνους ισοπέδωσης των αξιών του Συστήματος», επισημαίνει στην πρόσκλησή της προς τους Διευθυντές του ΕΣΥ η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών ΕΣΥ.

Η Εταιρεία απαιτεί την άμεση τροποποίηση του νόμου (Ξενογιαννακοπούλου) ούτως ώστε:

Α) Να υπάρχει διακριτή ιεραρχία, δηλαδή διακριτή βαθμίδα Συντονιστή – Διευθυντή.

Β) Οι κενούμενες θέσεις συντονιστών-διευθυντών ΕΣΥ να προκηρύσσονται με ανοικτή διαδικασία και δικαίωμα υποψηφιότητας να έχουν όλοι οι γιατροί του ΕΣΥ ανεξαρτήτως βαθμίδος, επίσης δικαίωμα να έχουν οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα, του εξωτερικού και της πανεπιστημιακής κοινότητας. Επίσης κατάργηση της δέσμευσης του 20% και υποχρεωτική επαναπροκήρυξη όλων των κενούμενων θέσεων. Πάγια θέση της Εταιρείας είναι η επανάκριση όλων των γιατρών του ΕΣΥ αρχίζοντας από τους Συντονιστές Διευθυντές.

Γ) Οι μισθοί και απολαβές των Συντονιστών – Διευθυντών πρέπει να είναι μεγαλύτερες από τους υφιστάμενούς τους και όχι να παρατηρείται η παγκόσμια πρωτοτυπία οι υφιστάμενοί να αμείβονται περισσότερο από τους προισταμένους. Βέβαια είναι προτιμότερο να συνδεθεί ο μισθός με την παραγωγικότητα και έτσι να αμοίβονται όλοι με την απόδοση ανεξάρτητα της βαθμίδος.

Δ) Πρέπει να συζητηθεί μέσα από τις σύγχρονες οικονομικές συγκυρίες ο απεγκλωβισμός των ιατρών του ΕΣΥ από την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Αν συνεχίσει να υπάρχει αδυναμία του Υπουργείου να συνδέσει απόδοση και μισθό, βέβαια όχι με ελεημοσύνες.

«Το ΕΣΥ, επισημαίνει η Εταιρεία, διανύει την πιο δύσκολή του περίοδο. Ουσιαστικά είναι αδιοίκητο αφού ούτε ο τελευταίος νόμος καθόρισε Γενική Διοίκηση του ΕΣΥ και από την άλλη μεριά ΠΕΣΥ και Διοικήσεις στελεχώθηκαν με κομματικά ή φιλικά κριτήρια και όχι με προσόντα σύγχρονης διοίκησης, χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο 26 Διοικητές νοσοκομείων από τους 140 έχουν πτυχίο management.

Το ΕΣΥ με τους 106.000 εργαζόμενους και 24 δις προϋπολογισμό δεν έχει σύγχρονη χρηματοδότηση με αποτέλεσμα να βυθίζεται στα χρέη. Τα χρόνια νοσήματα απορροφούν το 80% των πόρων παραταύτα δεν υπάρχει τίποτα στο τελευταίο νομοσχέδιο που να λαμβάνει υπ’ όψιν τη σοβαρή αυτή παράμετρο. Είναι καιρός, η νέα ηγεσία του υπουργείου να συζητήσει με την επιστημονική κοινότητα, με τους πραγματικούς γιατρούς του ΕΣΥ, για να μην έχουμε άλλα συνδικαλιστικά νομοσχέδια αδιέξοδα και ανεφάρμοστα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου