"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Σκάνδαλα διαφθοράς στην υγεία μελετά πάλι το ΣΔΟΕ....

Γράφει "o giatros"
Για άλλη μια φορά ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Γ. Καπελέρης παρουσίασε (ή μάλλον ΔΕΝ παρουσίασε) στοιχεία μεγάλης φοροδιαφυγής και διαφθοράς στο χώρο της υγείας.

Όπως συμβαίνει τους τελευταίους μήνες με αοριστικολογίες και ανώνυμα δημιουργούνται εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, σχετικά με σκάνδαλα διαφθοράς, φοροδιαφυγής και χρηματισμού με πρωταγωνιστές γιατρούς (συνηθέστερα Ορθοπαιδικούς). Έπειτα η υπόθεση ξεχνιέται και αυτό που μένει στην κοινή γνώμη είναι η εντύπωση πως όλοι τα παίρνουν και όλοι είναι διεφθαρμένοι.

Δεν λέω πως δεν υπάρχει διαφθορά στο χώρο. Αλλά, επιτέλους ο διασυρμός του επαγγέλματός μας πρέπει κάποτε να σταματήσει. Εαν υπάρχουν συγκεκριμένοι που ευθύνονται ας τιμωρηθούν. Δε μπορεί όμως για ένα χρόνο τώρα η ειδικότητα του Ορθοπαιδικού να διασύρεται και να μην υπάρχει καμία επίσημη ή ανεπίσημη αντίδραση. Η σιωπή όλων μας σημαίνει συννενοχή.

Επιτέλους, πρέπει κάποτε να αντιδράσουμε!


Διαβάστε παρακάτω την είδηση για τις νέες "αποκαλύψεις" του ΣΔΟΕ:

Σύμφωνα με τον κ. Καπελέρη, αυτή τη στιγμή το ΣΔΟΕ ερευνά υποθέσεις τεσσάρων ιατρών, οι οποίοι έκαναν εισαγωγές σκευάσματος από το εξωτερικό. Οι συγκεκριμένοι γιατροί αγόραζαν το εν λόγω σκεύασμα έναντι 180 ευρώ και το υπερτιμολογούσαν στη συνέχεια, διαθέτοντας το στον ΟΠΑΔ έναντι 2.943 ευρώ. Από την υπόθεση αυτή, η ζημιά για το δημόσιο ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ.


Επιπλέον, ερευνάται υπόθεση συνεργασίας γιατρών με νοσοκομείο για εισαγωγές εμφυτευμάτων με ζημία 37 εκατ. ευρώ, συναλλαγές για προμήθεια βηματοδοτών που με υπερτιμολογήσεις οδήγησαν σε ζημία του ελληνικού δημοσίου 25 εκατ. ευρώ και εικονικές συνταγογραφήσεις γιατρών του ΙΚΑ.


Ακόμα, το ΣΔΟΕ ερευνά άλλη μία υπόθεση εικονικών παραστατικών στον ΟΠΑΔ, από την οποία προέκυψε ζημία 4 εκαττομυρίων ευρώ, καθώς ασφαλισμένοι χρεώνονταν με θεραπείες χωρίς όμως να έχουν ουδέποτε υποβληθεί σε αυτές.


Τέλος, ο κ. Καπελέρης εξέφρασε την ανάγκη ενίσχυσης του ελεγκτικού δυναμικού του ΣΔΟΕ και πρότεινε η μη δικαιολόγηση του πόθεν έσχες να είναι ποινικό αδίκημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου