"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ολοήμερα νοσοκομεία; Αδύνατο!

Πηγή: www.protagon.gr

του Τάσου Τέλλογλου

Η μεγάλη εξαγγελία της κας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου ήταν η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων. Κατ' εξουσιοδότηση δύο υπουργοί, οι υπουργοί Υγείας και Οικονομικών με κοινή απόφασή τους, θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνηση μία νέα εποχή των ελληνικών νοσοκομείων αν υπήρχαν τα χρήματα. Ετοιμάστηκε η απόφαση από την κα Ξενογιαννακοπούλου, αλλά τελικά υπογράφτηκε από τον Ανδρέα Λοβέρδο.


H απόφαση που πήγε στο γενικό λογιστήριο του κράτους ανάγραφε αναλυτικά μόνο τις αμοιβές των γιατρών, λες και τα νοσοκομεία δεν θα καίνε ρεύμα, δεν θα καταναλώνουν νερό και δεν θα χρησιμοποιούν υλικά τις ώρες των απογευματινών ιατρείων. Το γενικό λογιστήριο γύρισε πίσω, απ ο,τι μαθαίνω, σαν ελλιπή την απόφαση και ζήτησε να κοστολογηθούν όλα τα στοιχεία της. Αλλά είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να λειτουργεί έτσι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου