"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή: Καθυστερούν οι προσλήψεις γιατρών ΕΣΥ

 'Εχει άδικο ?



Πηγή www.proslipsis.gr


Καταστρατηγούνται και μάλιστα απροκάλυπτα οι ρυθμίσεις για τις προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία υποστηρίζει αναγνώστης μας.

Γράφει:

Παρόλο που στον τελευταίο νόμο για το ΕΣΥ της υπουργού Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου καθορίζονται ρητά συγκεκριμένες προθεσμίες προκήρυξης θέσεων, κρίσεως και πρόσληψης ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία, αυτές καταστρατηγούνται απροκάλυπτα.

Θέσεις ιατρών που έχουν προκηρυχθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο βρίσκονται ακόμα στη διαδικασία των κρίσεων, ενώ θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες και να έχει γίνει ο διορισμός εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες.

Άνεργοι ιατροί περιμένουν αγωνιωδώς την ολοκλήρωση των διαδικασιών πλήρωσης των θέσεων αυτών, προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον τους. Η καθυστέρηση καθιστά ομήρους τους ιατρούς που έχουν θέσει υποψηφιότητα για τις θέσεις αυτές, αφού τους εμποδίζει να προχωρήσουν σε άλλες επαγγελματικές επιλογές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Η υποβολή μηνύσεων προς τα νοσοκομεία και η απαίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων αποτελεί την τελευταία λύση για τη συμμόρφωση όλων αυτών των διοικητικών υπαλλήλων (διοικητών, γραμματέων, διοικητικών), που αδιαφορούν και δεν δείχνουν διαθετημένοι να φέρουν σε πέρας διοικητικές πράξεις εντός των χρονικών ορίων που ορίζει ο νόμος.

Δ.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου