"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Αναδιάρθρωση του χρέους, χωρίς καμία αμφιβολία, προβλέπει ο Ρουμπινί.....


Ενώ τα κανάλια επικεντρώνονται στη διαμάχη Σαμαρά - Παπανδρέου για τις δήθεν αυτοδιοικητικές εκλογές, "ξέχασαν" να αναφέρουν τη συνέντευξη του διάσημου οικονομολόγου Ρουμπινί στην "Καθημερινή". 
Ο Κος Ρουμπινί, περιελήφθη πέρυσι στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο από το περιοδικό Time, χάρη κυρίως στη φήμη που απέκτησε από την πρόβλεψη που έκανε το 2005 περί επερχόμενης κατάρρευσης της αγοράς ακινήτων στις ΗΠΑ και γενικευμένης οικονομικής καταστροφής.

Λέει λοιπόν ο οικονομολόγος: 

" Αρα, επιμένετε ότι η πτώχευση είναι αναπόφευκτη?
- Για μένα είναι αναπόφευκτη. Θα συμβεί. Διότι είναι αδύνατον να επιζήσει η Ελλάδα με ένα χρέος που φθάνει στο 150% του ΑΕΠ. Να αντικαταστήσει το ιδιωτικό χρέος με δημόσιο, να μπορέσει να αποπληρώσει το ΔΝΤ και την Ε. Ε. ύστερα από τρία χρόνια, και να επιστρέψει στις αγορές με τα spreads να παραμένουν στο ζενίθ. Θα χρειαστεί μια ελεγχόμενη αναδιάρθρωση. Αν δεν θέλετε να την πείτε πτώχευση, μην την λέτε πτώχευση. Πείτε τη αναδιάρθρωση υπό πίεση. Εχει συμβεί τόσες φορές. Και κανείς δεν πιστεύει ότι δεν θα συμβεί και στην περίπτωση της Ελλάδας." 


Ολόκληρη η συνέντευξη που ...ξεχάστηκε από τα κανάλια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου