"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Οι προτάσεις των "Διευθυντών " του ΕΣΥ....

Η γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Εταιρείας των Συντονιστών Διευθυντών του ΕΣΥ, στην οποία παραβρέθηκε και ο γεν. γραμματέας του υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος, κατέληξε στις εξής προτάσεις για μία βραχυ-μεσοπρόθεσμη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ:

1. Αποτελεσματική κεντρική διοίκηση του συστήματος με τη σύσταση θέσης γενικού διευθυντού του ΕΣΥ επιλεγμένου με επιστημονικά και διοικητικά, και όχι κομματικά, κριτήρια.

2. Αντίστοιχη περιφερική διοίκηση με αυτονομία των μονάδων υγείας που θα ελέγχονται από τα αποτελέσματα τους. Αυτονομία και έλεγχος όλων των επιπέδων διοίκησης και διεύθυνσης με βάση εκπλήρωση προκαθορισμένων στόχων, με δυνατότητα αντικατάστασης των διευθυντών (και των γιατρών) όταν δεν ανταποκρίνονται στους στόχους αυτούς.

3. Χρηματοδότηση των μονάδων υγείας με βάση την παραγωγικότητα και την απόδοση τους στο κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο.

4. Διαμόρφωση συστήματος αποζημιώσεων των νοσοκομείων με βάση το παραγόμενο έργο ποσοτικά και ποιοτικά (DRG’s)

5. Δυνατότητα διαχείρησης του ανθρώπινου δυναμικού ανά μονάδα υγείας με βάση ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς

6. Ακύρωση όλων των ρυθμίσεων που αφορούν τους γιατρούς του ΕΣΥ. Αξιολόγηση και επανάκριση των ήδη υπηρετούντων διευθυντών, κατάργηση της χωρίς κρίση εξέλιξης. Δημιουργία επιτροπής από γιατρούς του ΕΣΥ, πανεπιστημιακούς γιατρούς και εκπροσώπους του υπουργείου που θα επεξεργαστούν ένα σχέδιο ενιαίας απασχόλησης των γιατρών στα κρατικά νοσοκομεία (πανεπιστημιακά και ΕΣΥ) που θα αναθεωρεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση όπως τη γνωρίσαμε μέχρι σήμερα και αποτελεί τη βάση της διαφθοράς και της παραοικονομίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι διακηρύξεις των εκάστοτε υπουργών για πάταξή τους θα αποτελεί επικοινωνιακό υλικό για λαϊκή κατανάλωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου