"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

Έρχονται αυξήσεις εισφορών για το ΤΣΑΥ .....(ανάμεσα σε άλλες 31 προσταγές)


Πηγή: tvxs.gr

Κατάλογο 31 μέτρων που καλείται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έστειλε η τρόικα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα "Το Βήμα", ανάμεσα σε όσα ζητά η τρόικα περιλαμβάνεται η μείωση συντάξεων σε ΟΤΕ και ΝΑΤ, οι αυξήσεις εισφορών και περικοπή παροχών στο Ταμείο Επιστημόνων, οι αλλαγές στη φορολόγηση ελευθέρων επαγγελματιών, οι απολύσεις εφόρων που δεν πιάνουν στόχους, καθώς και διαρθρωτικές αλλαγές, όπως πλήρη απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων και ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά με στόχο να μειωθούν οι τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Ο υπουργός Οικονοµικών, κ. Ευ.Βενιζέλος, επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, τόνισε ότι «οι δράσεις αυτές αποτελούν την προϋπόθεση για να πετύχει το νέο πρόγραμμα».

Συγκεκριμένα:

Τα µέτρα που αποσκοπούν στη µείωση των δαπανών των Ταµείων και στην εξεύρεση νέων πόρων είναι τα εξής:

Η άµεση έκδοση υπουργικής απόφασης για τη µείωση των συντάξεων του ΝΑΤ και του ΟΤΕ σε ποσοστό ως 40% για τους συνταξιούχους ηλικίας κάτω των 60 ετών.
Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κύριας και επικουρικής σύνταξης για τους ασφαλισµένους στο Ενιαίο Ταµείο Ανεξάρτητα Ασφαλισµένων (ΕΤΑΑ), που είναι το ενοποιηµένο Ταµείο των νοµικών, των γιατρών και των µηχανικών.
Η µείωση-εναρµόνιση του επιπέδου παροχών υγείας των Ταµείων των Επιστηµόνων που συγχωνεύθηκαν στο ΕΤΑΑ.

Για τις τράπεζες η τρόικα ζητεί:
Να προχωρήσουν οι θεσµικές και οργανωτικές µεταρρυθµίσεις (τις οποίες έχει συµφωνήσει µε την κυβέρνηση αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί) στην Τράπεζα της Ελλάδος, στο Ταµείο Χρηµατοπιστωτικής Σταθερότητας και στο Ταµείο Εγγύησης Καταθέσεων.
Να επικαιροποιηθεί άµεσα το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΑΤΕ και να ολοκληρωθεί η «κεφαλαιοδότησή» της.
Να καταρτιστεί σχέδιο δράσης και να εκδοθεί προεδρικό διάταγµα για τον διαχωρισµό του Ταµείου Παρακαταθηκών και ∆ανείων µε τελικό στόχο να ιδιωτικοποιηθεί η «τράπεζα δανείων» που θα δηµιουργηθεί.

Για τη φορολογική πολιτική η τρόικα υποδεικνύει στην κυβέρνηση τα εξής:Να κληθούν άµεσα για έλεγχο οι 1.700 φορολογούµενοι (φυσικά πρόσωπα) µε τη µεγαλύτερη ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα. Οι ελεγκτές θεωρούν ότι στα ακίνητα έχει τοποθετηθεί το µεγαλύτερο µέρος των εισοδηµάτων που δεν φορολογήθηκαν και των αδήλωτων πόρων της παραοικονοµίας στη χώρα µας.
Να προχωρήσει στην αλλαγή της φορολογίας των ελεύθερων επαγγελµατιών µε το φορολογικό νοµοσχέδιο.
Να κλείσει άµεσα τις 31 ∆ΟΥ για τις οποίες αποφάνθηκε ότι δεν έχουν αντικείµενο και πρέπει να απορροφηθούν από άλλες και εντός του 2012 να κλείσουν όλες οι µικρές περιφερειακές ∆ΟΥ.
Να απολυθούν όλοι οι έφοροι που δεν πιάνουν τους στόχους είσπραξης των εσόδων.
Να γίνει γενική ρύθµιση ληξιπρόθεσµων οφειλών στο ∆ηµόσιο.
Να λειτουργήσουν τα φορολογικά δικαστήρια.

Κρίσιµες για την επιστροφή της οικονοµίας στην ανάπτυξη θεωρούνται οι διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν ατονήσει και συγκεκριµένα:

Η πλήρης απελευθέρωση των κλειστών επαγγελµάτων.
Η ενίσχυση του ανταγωνισµού στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών προκειµένου να πέσουν οι τιµές.
Οι ιδιωτικοποιήσεις και η πώληση κρατικής περιουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου