"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Λοβέρδος : "Δε γνωρίζω αν θα υπάρξουν αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια των ιατρών του ΕΣΥ...¨


Πηγή: www.capital.gr


Κατά 50% θα μειωθούν οι κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ανέθεσε εκ νέου στον καθηγητή Οικονομικών της Υγείας, Λυκούργο Λιαρόπουλο να συντάξει σχετική πρόταση ώστε να διαμορφωθούν συνολικά 1000 τμήματα και 250 τομείς. Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, το ΕΣΥ διαθέτει 1.950 κλινικές με 46.000 κλίνες, εκ των οποίων οι 36.000 είναι ενεργές και έχουν κάλυψη 70%.

Ο Α. Λοβέρδος δήλωσε ότι οι συγχωνεύσεις θα οδηγήσουν σε περεταίρω μείωση των δαπανών στο ΕΣΥ, υπογραμμίζοντας ότι το 2010 εξοικονομήθηκαν από τα νοσοκομεία και την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου 400 εκατομμύρια ευρώ και το 2011 περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ.

Όοσν αφορά τις φήμες περί μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια των ιατρών του ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας, ανέφερε πως ο ίδιος δεν γνωρίζει αν θα υπάρξουν αλλαγές και πρόσθεσε πως στην τελευταία συνάντηση που είχε την περασμένη Τρίτη με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, δεν συζητήθηκε κάτι τέτοιο.

Σχετικά με την πολιτική στο χώρο του φαρμάκου, ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για νέες υποτιμολογήσεις καθώς και για επέκταση των ηλεκτρονικών διαγωνισμών στα νοσοκομεία για τις προμήθειες φαρμάκων οι οποίες θα γίνονται με βάση τη δραστική ουσία.

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της πολιτικής για το φάρμακο, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι με τους διαγωνισμούς στα νοσοκομεία έχουν ήδη εξοικονομηθεί περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στόχος είναι η δαπάνη να μειωθεί κατά 40%- 50%. Το 2010 εξοικονομήθηκαν από τις πολιτικές για το φάρμακο 900 εκατ. ευρώ καΙ το 2011 το ποσό ανήλθε στα 1,1 δις ευρώ. Στόχος της κυβέρνησης είναι το 2013 η φαρμακευτική δαπάνη να έχει "πέσει" στα επίπεδα του 2004.

Στο μεταξύ, την περέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ο Α. Λοβέρδος σχετικά με τις επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής που πραγματοποιούνται στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί "παράνομη" αφού όχι μόνο επιβαρύνει το ΕΣΥ, αλλά επιπλέον οι νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν "έκπτωση" στους πελάτες τους, χρεώνοντας την επέμβαση 2.000 ευρώ, τη στιγμή που η ίδια επέμβαση στον ιδιωτικό τομέα κοστίζει 4.000 ευρώ.

Ορσαλία Φυτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου