"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ανδρ. Λοβέρδος: «Συγχώνευση των κλινικών κατά 50%» ....


Πηγή: www.newscode.gr



Θα μειωθούν ακόμη και στο μισό οι κλινικές που υπάρχουν σήμερα στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρ. Λοβέρδος.

Η αρχική πρόταση αφορούσε στη συγχώνευση 300 κλινικών, αλλά κρίνονται αναγκαίες επιπρόσθετες συγχωνεύσεις ενώ ο ίδιος πρόσθεσε ότι μόνο η εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος επί υπουργείας του Γ. Γεννηματά, το 1987, θα οδηγούσε σε 1.000 τμήματα (κλινικές) και 250 τομείς.

Ο υπουργός υγείας επεσήμανε πως με δεδομένο ότι σήμερα υπάρχουν 2.000 κλινικές η μείωσή τους θα πρέπει να κυμανθεί στο 50%, ωστόσο αναμένονται και προτάσεις που θα υποβάλλε ιο καθηγητής κ. Λιαρόπουλος.

Ο κ. Λοβέρδος δεν παρέλειψε να μιλήσει ακόμη και για τις περιβόητες λίστες ντροπής στις οποίες εντάσσονταν εξαρτημένοι χρήστες, με την αναμονή τους να αγγίζει τα εφτά χρόνια, ξεκαθαρίζοντας πως αυτές ανήκουν στο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου