"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Απεργία λέμε ......!!
Στα "όπλα" νοσοκομειακοί γιατροί, γιατροί του ΙΚΑ καθώς και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για τα μέτρα της κυβέρνησης.

Από τα χθεσινά επεισόδια:  Κουκουλοφόροι νεαροί... (οι γνωστοί "μπαχαλάκιδες" )
προσπαθούν  να γκρεμίσουν το φράχτη της αστυνομίας !

Από την Τρίτη 18 Οκτωβρίου οι γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων μετά από γενικές συνελεύσεις προχωρούν σε καταλήψεις των γραφείων Διοικητών και των Ταμείων σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, ενώ θα λειτουργούν κανονικά και με δωρεάν πρόσβαση η ιατρική και νοσηλευτική δραστηριότητα. Οι καταλήψεις θα είναι διαρκείας με στόχο να ανασταλεί κάθε λειτουργία της Διοίκησης, να μην περικοπεί ούτε ένα κρεβάτι από τους οργανισμούς των Νοσοκομείων, να αποτραπούν οι συγχωνεύσεις κλινικών, να μην υπάρξει ούτε μία απόλυση εργαζομένου στα Νοσοκομεία.

Η κατάληψη θα συνεχίζεται και τις μέρες της καθολικής απεργίας, δηλαδή την Τετάρτη και την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) καλεί τις Ενώσεις Γιατρών να πραγματοποιήσουν από κοινού με τα Εργασιακά Σωματεία Γενικές Συνελεύσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οι γιατροί θα συμμετάσχουν κανονικά και στην 48ωρη καθολική απεργία 19 και 20 Οκτωβρίου όπως και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Στο μεταξύ οι γιατροί του ΙΚΑ πραγματοποιούν 24ωρες κυλιόμενες απεργίες έως και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου και θα εξυπηρετούν μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι ζητούν να σταματήσουν οι περικοπές στο ΕΣΥ, να μην υπάρξουν εφεδρείες, να μη μειωθούν περαιτέρω οι αμοιβές των εργαζόμενων αλλά και μεταξύ άλλων να μην υλοποιηθούν οι αλλαγές που θα έρθουν μέσω του ενιαίου φορέα παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ.

iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου