"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Τελικό: Στο ειδικό μισθολόγιο γιατροί ΕΣΥ και Πανεπιστημιακοί. Θα ενταχθούν στο γενικό μισθολόγιο "σε δεύτερη φάση" ...

Πηγή: www.megatv.com


Τους νέους μισθούς που θα ισχύσουν στον δημόσιο τομέα καθιερώνει το νέο μισθολόγιο που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Για την εφαρμογή των νέων διατάξεων δεν προβλέπεται καμία μεταβατική περίοδος, δηλαδή η μετάβαση στο καινούργιο σύστημα θα είναι αυτόματη, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΑΔΕΔΥ, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα υποστούν απώλειες που φτάνουν και ξεπερνούν το 50%. Αυτό, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, συμβαίνει γιατί παρά την αύξηση των βασικών εισαγωγικών μισθών, καταργούνται τα περισσότερα επιδόματα.

Από τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο εξαιρούνται όλοι οι ένστολοι, οι δικαστικοί, οι διπλωμάτες, οι ανώτατοι κληρικοί, οι πανεπιστημιακοί, οι διευθυντές και επιμελητές του ΕΣΥ, τα ειδικά μισθολόγια δηλαδή που σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών θα ενταχθούν στο νέο μισθολόγιο σε δεύτερη φάση.

Με το νέο μισθολόγιο, οι βασικοί εισαγωγικοί μισθοί διαμορφώνονται ως εξής:

Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ): Στα 780 ευρώ από 711
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ): Στα 858 ευρώ από 830
Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ): Στα 1.037 ευρώ από 938
Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ): Στα 1.092 ευρώ από 985.

Για τους νέους εισαγωγικούς μισθούς θα ισχύει πλαφόν 3.000 ευρώ (βασικός μισθός + επιδόματα) και ανάλογη εφαρμογή θα υπάρξει στους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ και τα ΝΠΙΔ, όπου το μέσο κατά κεφαλήν κόστος των αμοιβών δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 1.900 ευρώ, με εξαίρεση τα διευθυντικά στελέχη.

Τα μόνα επιδόματα που διατηρούνται είναι τα:

Επικίνδυνης ανθυγιεινής εργασίας, που θα φτάνει μέχρι τα 150 ευρώ


Παραμεθόριων περιοχών, που θα είναι 100 ευρώ
Εορτών και αδείας: 500 ευρώ για τα Χριστούγεννα, 250 ευρώ το Πάσχα και 250 το καλοκαίρι
Οικογενειακό, μόνον όμως για έγγαμους με παιδιά (με 50 ευρώ για το 1ο παιδί αντί 53 σήμερα)
Θέσης Ευθύνης, που φτάνει μέχρι τα 700 ευρώ.

Καταργείται το κίνητρο απόδοσης που λάμβαναν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και θεσμοθετείται το επίδομα επίτευξης στόχων το οποίο θα κυμαίνεται από 10% έως 25% του ετήσιου βασικού μισθού και ο υπάλληλος θα το λαμβάνει μόνον εφόσον ξεπερνά το 90% του στόχου που θα του θέτει η υπηρεσία.

Ειδικά για τους υπαλλήλους υπουργείου Οικονομικών, θεσμοθετείται το επίδομα επίτευξης δημοσιονομικών στόχων που θα φτάνει στο 15% του μηνιαίου βασικού μισθού και ο υπάλληλος θα το λαμβάνει μόνον εφόσον ξεπερνά το 90% των στόχων που του θέτει η υπηρεσία.

Παραδείγματα :

1. Υπάλληλος ΔΕ, άγαμος, με 14 χρόνια προϋπηρεσία στο υπουργείο Οικονμομικών λαμβάνει σήμερα 2.303 ευρώ και με τις νέες διατάξεις οι αποδοχές του θα είναι 1.372 ευρώ.

2. Υπάλληλος ΠΕ, άγαμος, με 14 χρόνια προϋπηρεσία στο υπουργείο Παιδείας λαμβάνει σήμερα 1.585 ευρώ και με τις νέες διατάξεις οι αποδοχές του θα είναι 1.747 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου