"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Η άποψη των γιατρών του Αγία Σοφία ....


Τα κανάλια και οι εφημερίδες, για κάποιο λόγο ..., παράληψαν τις τελευταιες 48 ώρες να παραθέσουν τις απόψεις της άλλης πλευράς .


Εμείς όχι ....



Πηγή: www.iatronet.gr

Ανυπόστατες χαρακτηρίζουν τις καταγγελίες για το καρδιοχειρουργικό του 'Αγία Σοφία' οι γιατροί του νοσοκομείου, θέτοντας θέμα αξιοπιστίας των πληροφοριοδοτών του υπουργού Υγείας.

Με ανακοίνωση τους οι κύριοι Καλλικούρδης και Καλαβρουζιώτης, ρωτούν τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο σε ποιό πόρισμα βασίστηκε για να ξεστομίσει τέτοιες ανυπόστατες κατηγορίες και ύβρεις εναντίων των γιατρών.

Σημειώνουν ότι δεν έχει γίνει έως τώρα καμία Ένορκη Διοικητική Εξέταση και δεν έχουν λάβει γνώση για καμιά αναφορά για οτιδήποτε, ούτε έχουν κληθεί να απαντήσουν σε καμία ερώτηση.

Αναρωτιούνται, μήπως ο κ. Λοβέρδος βιάστηκε να προδικάσει το αποτέλεσμα μιας προαποφασισμένης ΕΔΕ ή αν σκοπός του υπουργείου και της διοίκησης του νοσοκομείου είναι να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από την απόφασή του να καταργηθεί το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Άγία Σοφία' και να στέλνονται οι μικροί ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα, ανάγοντας το σε θέματα διαμάχης γιατρών.

Καλούν τον υπουργό Υγείας να διερευνήσει προσωπικά το θέμα και να αναλάβει την ευθύνη να ανακαλέσει τις δυσφημιστικές δηλώσεις του με τον ίδιο τρόπο και μέσα που το έκανε.

ΟΕΝΓΕ

Με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών κάνει λόγο για τερατώδη πράγματα και επισημαίνει τα εξής:

΄Ο υπουργός Υγείας, χωρίς να έχει στα χέρια του ούτε ΕΔΕ ή τουλάχιστον μια προκαταρκτική εξέταση, δήλωσε χτες από βήματος της Βουλής ότι οι καρδιοχειρουργοί του Νοσοκομείου Παίδων 'Αγία Σοφία΄, αφού διαπληκτίζονταν μέσα στα χειρουργεία πάνω από αναισθητοποιημένα παιδιά, εν τέλει ανέβαλαν τα χειρουργεία.

Πρόκειται για τερατώδη πράγματα. Σε μια κυβέρνηση που καταρρέει φαίνεται πως η σπίλωση και ο διασυρμός έχουν αναγορευτεί σε πάγια πολιτική πρακτική για τον υπουργό διάλυσης της Δημόσιας Υγείας.

Όπως προκύπτει από δήλωση των συναδέλφων καρδιοχειρουργών ουδέποτε συνέβησαν όσα κατήγγειλε μαινόμενος ο κ. Λοβέρδος.

Τουναντίον, ο λαλίστατος υπουργός παρασιώπησε όλα εκείνα που πράγματι συνέβησαν και καταγγέλθηκαν εγγράφως και επωνύμως, δηλαδή το κλείσιμο της Εντατικής Μονάδας Παιδιών και συνεπώς της ίδιας της καρδιοχειρουργικής Κλινικής με σκοπό να διοχετευθούν τα περιστατικά στο Ωνάσειο.

Το ότι παίζονται μεγάλα συμφέροντα γύρω από Νοσοκομεία όπως το Ωνάσειο και το Ερ. Ντυνάν είναι γνωστό σε όλους.

Όμως, ο κ. Λοβέρδος οφείλει να τηρεί έστω τα προσχήματα και να μην εμφανίζεται ως διαμεσολαβητής αυτών των συμφερόντων.Καλούμε λοιπόν τον υπουργό Υγείας να πάψει να λασπολογεί εναντίον του ιατρικού σώματος και να ανασκευάσει όσα ανερμάτιστα ανέφερε χτες στη Βουλή΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου