"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Με αυτή την κρίση, για αντικαπνιστικούς νόμους θα μιλάμε τώρα ...?


Πηγή:  www.tovima.gr


Τα μάθατε τα νέα;
 
Κύριε διευθυντά,

Και στο ταπεινό ταβερνείο του Ψυρρή και στο κυριλέ εστιατόριο των νοτίων προαστίων όπου βρέθηκα να τρώω τις τελευταίες ημέρες η απαγόρευση του καπνίσματος είχε γίνει… καπνός. Τα τασάκια ήταν πάνω στα τραπέζια και όλοι οι πελάτες φούμαραν κανονικά, με τις ευλογίες των καταστηματαρχών. Φουγάρο και ο ταξιτζής που με έφερε στο γραφείο τις προάλλες - ημέρα γενικής απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς - ο οποίος ούτε καν μπήκε στον κόπο να με ρωτήσει αν με ενοχλεί ο καπνός του. 
 
Και ερωτώ τον αρμόδιο υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος προχθές το βράδυ υπερασπιζόταν από τηλεοράσεως την πολιτική του ΠαΣοΚ για την έξοδό μας από την κρίση. Πώς να εμπιστευθώ μια κυβέρνηση σε ένα τόσο μεγάλο ζήτημα όσο η ανάκαμψη της καταχρεωμένης Ελλάδας και η εξυγίανση του σαθρού ως σήμερα τρόπου με τον οποίο λειτουργούσε το κράτος και η κοινωνία μας, τη στιγμή που έχει αποδειχθεί ασυνεπής και ανεπαρκής ακόμη και σε μικρά θέματα της καθημερινότητας, όπως στην απαγόρευση του καπνίσματος; Η για πολλοστή φορά αδυναμία επιβολής του αντικαπνιστικού νόμου, ακόμη και αν για κάποιους θεωρηθεί θέμα επουσιώδες σε σχέση με την τραγωδία που ζούμε, κατά τη δική μου γνώμη λέει πολλά γι' αυτούς που μας κυβερνούν. Και για εμάς…

Μετά τιμής

Πανδώρα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου