"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ένα χρόνο πριν......Προσλήψεις 2000 γιατρών στο ΕΣΥ: Τι θα κάνει το υπουργείο Υγείας

Είμαστε λαός δυστυχώς με πολύ κοντή μνήμη. Συνάδελφος μας έστειλε το παρακάτω άρθρο σχετικά με τις περιβόητες προσλήψεις 2000 γιατρών στο ΕΣΥ.  Ένα χρόνο μετά, την κατάσταση φυσικά την ξέρουμε όλοι ....




Με επείγον έγγραφο του το υπουργείο Υγείας προς το υπουργείο Εσωτερικών και την Επιτροπή που συγκροτείται για τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού στο δημόσιο, μέσα στην προεκλογική περίοδο, θα ζητά την κατ' εξαίρεση προκήρυξη των 2000 θέσεων γιατρών για τα δημόσια νοσοκομεία.
Σε αυτή τη συμφωνία κατέληξαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδάις Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με τον γεν. Γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Αριστείδη Καλογερόπουλο. Στη χθεσινή συνάντηση οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ εξέφρασαν την ομόφωνη απόφαση τους για την ανάγκη να προκηρυχθούν άμεσα οι 2000 θέσεις γιατρών, ακόμη και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Πως μπορεί να γίνουν οι προσλήψεις των 2000 γιατρών στο ΕΣΥ

Ο κ. Α. Καλογερόπουλος δεσμεύθηκε ότι θα αξιοποιηθεί η πρόσφατη εγκύκλιος του Υπ. Εσωτερικών η οποία επί λέξει αναφέρει:
«...Τέλος, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 28 του ν. 2190/1994, όπως συμπληρώθηκε με την παρ. 17 του άρθρου 20 του ν. 2738/1999 (ΦΕΚ 180/Α΄), σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις όπου απαιτείται υπηρεσιακή μεταβολή ή πρόσληψη προσωπικού κατά το άρθρο 21 του ν. 2190/1994, προκειμένου να αντιμετωπισθούν επείγουσες και σοβαρές ανάγκες της Υπηρεσίας (π.χ. πρόσληψη γιατρών και λοιπού προσωπικού για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης), μπορείτε να απευθύνεστε στην Ειδική Επιτροπή που συγκροτείται με πράξη του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και αποτελείται από τον αρχαιότερο σύμβουλο και τους δύο αρχαιότερους παρέδρους του ίδιου δικαστηρίου».

Κατ' εξαίρεση προκήρυξη των θέσεων λόγω νέας γρίπης

Συμφωνήθηκε λοιπόν να αποσταλεί επείγον έγγραφο του Υπουργείου Υγείας στο οποίο θα επισυνάπτεται το έγγραφο της ΟΕΝΓΕ και θα ζητείται από την Ειδική Επιτροπή η κατ΄ εξαίρεση προκήρυξη των θέσεων.

Το πρόβλημα που προκύπτει για τις προσλήψεις των 2000 γιατρών στο ΕΣΥ

Βεβαίως, όπως αναφέρει το μέλος του δ. σ. της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρης Βαρνάβας, «προκύπτει πρόβλημα κατά πόσον μπορούν να προκηρυχτούν και οι 2000 θέσεις, δεδομένου ότι από τις θέσεις ειδικευμένων είναι οργανικές οι 736 και οι υπόλοιπες χρειάζονται πράξη σύστασης, ενώ οι θέσεις των ειδικευομένων δεν έχουν ακόμη σταλεί στο ΚΕΣΥ για έγκριση επάρκειας των κλινικών στις οποίες θα ενταχθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου