"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Η θετική σκέψη βοηθά στην αντιμετώπιση των πόνων της μέσης...

Πηγή: www.nooz.gr

Η θετική σκέψη μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των πόνων της μέσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του AGR, ενός γερμανικού οργανισμού που επικεντρώνεται στα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι σκέψεις που μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά είναι "θα διατηρήσω μια ενεργή φυσική δραστηριότητα", "δεν υπάρχει ανάγκη μακροχρόνιας νοσηλείας για τα προβλήματα της μέσης μου" καθώς και "διαθέτω πολύ ισχυρές δυνάμεις αυτό-ίασης".

Επίσης άλλες σκέψεις που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση και τον έλεγχο του πόνου είναι "Δεν πρόκειται να χάσω τη θετική αντιμετώπιση της ζωής " και "Σίγουρα θα διατηρήσω τις κοινωνικές μου επαφές".

Οι πόνοι της μέσης κυρίως είναι ακίνδυνοι και στο 90% των περιπτώσεων εξαφανίζονται μετά την πάροδο λίγων εβδομάδων, τονίζει το AGR. Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι οι πόνοι της μέσης που διαρκούν περισσότερο οφείλονται κυρίως στην εγκεφαλική μνήμη, του πόνου, και στις περισσότερες περιπτώσεις προκαλούνται από τις σκέψεις του ατόμου αλλά και τη στάση που αυτό κρατά απέναντι στον πόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου