"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Ορθοπαιδικά υλικά: Επιστρέφουν οι μεγάλες Αμερικανικές εταιρείες....

Εάν κάποιοι από εμάς έχουν ακόμα αμφιβολίες για το τι πρόκειται να συμβεί στο τομέα των Ορθοπαιδικών υλικών, αρκεί να διαβάσει σήμερα το άρθρο του Τάσου Τέλλογλου στην εφημερίδα "Καθημερινή¨. 

Λέει χαρακτηριστικά ο δημοσιγράφος :


"Σε δραστικές μειώσεις τιμών των ιατροτεχνολογικών προϊόντων για την επεμβατική καρδιολογία οδηγείται ο πρώτος διαγωνισμός που προκήρυξε το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», μετά το «άνοιγμα» των προσφορών των περίπου 25 ενδιαφερομένων που συμμετείχαν στον σχετικό διαγωνισμό, οι τιμές των στεντ, σε σχέση με εκείνες που είχε θεσπίσει το ΙΚΑ στα ταμεία, μειώνονται εντυπωσιακά, με βασικό κριτήριο το γεγονός ότι και οι μεγάλες ξένες (και κυρίως αμερικανικές) εταιρείες ακολουθούν την ίδια πολιτική." 

Και αλλού:

"Στα ορθοπεδικά ιατρικά υλικά, για τα οποία επίσης η τρόικα έχει ζητήσει διενέργεια διαγωνισμού, εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών του εξωτερικού αναφέρουν ότι και εκεί θα επιλεγεί ο δρόμος της... απόσυρσης των «Ελλήνων μεσαζόντων» προκειμένου να καταστεί δυνατή η προσφορά χαμηλών τιμών.«Ωστόσο, ορισμένα προϊόντα θα εξαφανιστούν από την ελληνική αγορά καθώς δεν είναι δυνατόν να τα προσφέρουμε στις τιμές αυτές», επισημαίνει διευθυντικό στέλεχος μεγάλης γερμανικής εταιρείας "


Με λίγα λόγια, θα πρέπει να αναμένεται η απόσυρση των γνωστών, μικρότερων, και ...."φιλικότερων προς το χρήστη" εταιρειών μετά των μεσαζόντων τους, και η επικράτηση των μεγάλων, Αμερικανικών κυρίως, εταιρειών που τα τελευταία χρόνια, είχαν σχεδόν εξαφανισθεί από τα Ελληνικά, Ορθοπαιδικά χειρουργεία.


Το ερώτημα βέβαια παραμένει για το εάν και πότε θα ολοκληρωθούν οι δρομολογημένοι διαγωνισμοί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου