"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΙΝΑΠ: "Ατυχείς οι προτροπές Λοβέρδου για αποπομπή ιατρών από τα Νοσοκομεία"

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η ΕΙΝΑΠ :

Ο νέος υπουργός Υγείας στη συνάντηση που είχε με τους Διοικητές των νοσοκομείων, τους προέτρεψε να θέτουν σε αργία και να αποπέμπουν ιατρούς από τα νοσοκομεία και τα χειρουργεία, και με απλή υπόνοια χρηματισμού, υπερσυνταγογράφησης και ύποπτα σπάταλης συμπεριφοράς.

Οι προτροπές αυτές θεωρούμε ότι είναι τουλάχιστον ατυχείς και δεν έχουν καμία σχέση με το νομικό μας πολιτισμό και πρέπει να ανασκευαστούν.

Τέτοιου είδους προτροπές είναι επικίνδυνες, και όταν μάλιστα γίνονται από μέλος της κυβέρνησης και καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, τότε γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνες.

Έχουμε δηλώσει στον Υπουργό, αλλά και σε πολλούς προηγούμενους, ότι αν μας ζητηθεί θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε στην πάταξη της διαφθοράς και της σπατάλης που ληστεύουν τα δημόσια οικονομικά, και συγχρόνως κλονίζουν την εμπιστοσύνη του κόσμου στο Σύστημα.

Πολλές προτάσεις μας για δεκαετίες ολόκληρες δεν έχουν υιοθετηθεί ή αξιοποιηθεί. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει τώρα.

Η κύρια ευθύνη για τη δημοσιονομική κατάσταση και όχι μόνο, της χώρας μας, βαρύνει τις ανεύθυνες πολιτικές κι ας μην προσπαθούν κάθε φορά να σπιλώνουν ολόκληρες κατηγορίες εργαζομένων, για να δημιουργούν εντυπώσεις και να αποποιούνται ευθυνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου