"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών ΕΣΥ: Να υπάρχει διακριτή ιεραρχία, δηλαδή διακριτή βαθμίδα Συντονιστή – Διευθυντή

Αντιδρά, όπως ήταν αναμενόμενο, η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών ΕΣΥ στο νόμο Ξενογιαννακοπούλου σχετικά με το πολυδιευθυντικό σύστημα, διεκδικώντας -μεταξύ άλλων- να  υπάρχει διακριτή ιεραρχία, δηλαδή διακριτή βαθμίδα Συντονιστή – Διευθυντή.

Πηγή: www.helathview.gr

Κρίσιμη η γενική συνέλευση των Διευθυντών του ΕΣΥ

 Tο πολυδιευθυντικό σύστημα, οι εργασιακές σχέσεις των Διευθυντών και η γενικότερη κατάσταση του ΕΣΥ, είναι τα θέματα της γενικής συνέλευσης της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Διευθυντών ΕΣΥ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Divani-Caravel.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των μελών της Εταιρείας στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για μειώσεις δαπανών, για αύξηση της χορήγησης αντιγράφων φαρμάκων, αλλά και για την εντολή που έδωσε στους διοικητές των νοσοκομείων να απομακρύνουν γιατρούς από τις θέσεις τους ακόμα και με την υπόνοια ότι μπορεί να εμπλέκονται σε παράνομες διαδικασίες.

Ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης θα είναι οι διατάξεις για την αξιολόγηση των γιατρών. Σε ανακοινωσή της η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών ΕΣΥ αναφέρει ότι «θα πρέπει να διακοπούν οι διαδικασίες που προβλέπουν οι τελευταίοι 2 νόμοι σε σχέση με την εξέλιξη των γιατρών. Η κατάργηση της αξιολόγησης των γιατρών του ΕΣΥ αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους κινδύνους ισοπέδωσης των αξιών του Συστήματος».
Η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών ΕΣΥ απαιτεί «την άμεση τροποποίηση του νόμου (Ξενογιαννακοπούλου) ούτως ώστε:

Α) Να υπάρχει διακριτή ιεραρχία, δηλαδή διακριτή βαθμίδα Συντονιστή – Διευθυντή.

Β) Οι κενούμενες θέσεις συντονιστών-διευθυντών ΕΣΥ να προκηρύσσονται  με ανοικτή διαδικασία και δικαίωμα υποψηφιότητας να έχουν όλοι οι γιατροί του ΕΣΥ ανεξαρτήτως βαθμίδος, επίσης δικαίωμα να έχουν οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα, του εξωτερικού και της πανεπιστημιακής κοινότητας. Επίσης κατάργηση της δέσμευσης του 20% και υποχρεωτική επαναπροκήρυξη όλων των κενούμενων θέσεων.

Γ) Οι μισθοί και απολαβές των Συντονιστών – Διευθυντών πρέπει να είναι μεγαλύτερες από τους υφιστάμενούς τους και όχι να παρατηρείται η παγκόσμια πρωτοτυπία οι υφιστάμενοί μας να αμείβονται περισσότερο από εμάς.

Δ) Πρέπει να συζητηθεί μέσα από τις σύγχρονες οικονομικές συγκυρίες ο απεγκλωβισμός των ιατρών του ΕΣΥ από την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου