"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Déjà vu: Νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια....

Αλλάζει το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Σύμφωνα με την εφημερίδα " Έθνος" τέσσερα είναι τα βασικά σημεία του νέου συστήματος:

" Εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα στα οποία θα διπλασιαστούν οι ώρες διδασκαλίας, συνυπολογισμός του βαθμού της Β’ και της Γ’ λυκείου, «εμπλοκή» των πανεπιστημίων στην επιλογή των μαθημάτων και περικοπή της ύλης, είναι οι 4 βασικές αλλαγές που θα ισχύσουν από το 2013 στις πανελλαδικές εξετάσεις."

Βέβαια, για όλους εμάς που ας πούμε... έχουμε καβαλήσει τα δεύτερα ..άντα, (και ανήκουμε στη θλιβερή μειοψηφία να έχουμε εισαχθεί στην ιατρική με πανελλήνιες εξετάσεις), όλα αυτά ακούγονται πολύ οικεία. 

Μήπως σε τέσσερα μαθήματα δε διαγωνισθήκαμε τότε? Δε μετρούσαν οι βαθμοί του λυκείου?  Δεν υπήρχε "διαπλοκή" μαθητών - καθηγητών λυκείου με ιδιαίτερα φροντιστήρια και άλλα πολλά για καλύτερους βαθμούς?  Και τέλος η ανάμιξη των Πανεπιστημίων θα κάνει το σύστημα πιο αξιοκρατικό ....?

Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου