"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ! Καθηγητής της Ιατρικής που αποδεδειγμένα εξεβίαζε φοιτητές για να αποσπάσει την ψήφο τους στις προεδρικές εκλογές τέθηκε μόνο σε.... τρίμηνη παύση !!!

   Αν είναι πράγματι αλήθεια τότε σε αυτή τη χώρα  έχουμε πιάσει τον απόλυτο πάτο. 
   Απλά να αναλογιστεί κανείς τι θα γινόταν αν αποκαλυπτόταν το ίδιο και για κάποιον καθηγητή σοβαρού Πανεπιστημίου του εξωτερικού.... Αλήθεια σκεφθηκε κανείς τι θα συμβεί στους άμοιρους φοιτητές που κατήγγειλαν το περιστατικό όταν ο καθηγητής αυτός εκτίσει την..τεράστια ποινή του?

Πηγή: www.tovima.gr


Σε τρίμηνη παύση από τα διδακτικά, ερευνητικά και διοικητικά του καθήκοντα, με τις ανάλογες οικονομικές επιπτώσεις, τέθηκε από την 1η Σεπτεμβρίου καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ μετά από καταγγελίες φοιτητών για εκβιασμούς, σε περίπτωση που δεν τον ψήφιζαν στις εκλογές της Σχολής του 2007.

Η εξέλιξη ήλθε σε εφαρμογή απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου Μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αναλυτικά, η πειθαρχική ποινή επιβλήθηκε από το πανελλήνιο αυτό όργανο για τα μέλη ΔΕΠ των ΑΕΙ (συμμετέχουν οι πρόεδροι του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς επίσης πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις), μετά από μαζικές καταγγελίες φοιτητών της Σχολής στα συλλογικά τους όργανα (Σύλλογοι Φοιτητών και πολιτικές παρατάξεις της ΠΑΣΠ, ΔΑΠ και ΠΚΣ), ότι ο εν λόγω καθηγητής προέβη σε εκφοβισμούς και απείλησε φοιτητές με τη βαθμολογία των μαθημάτων που θα έδιναν κατά την εξεταστική περίοδο του Ιουνίου του 2007, σε περίπτωση που δεν τον ψήφιζαν στις προεδρικές εκλογές της Ιατρικής Σχολής (27 Ιουνίου 2007).

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι ο εγκαλούμενος «τέλεσε το πειθαρχικό παράπτωμα της επίδειξης διαγωγής βαρέως απάδουσας στην αξιοπρέπεια πανεπιστημιακού λειτουργού».

Βάσει του εκλογικού συστήματος που ίσχυε εκείνη την περίοδο στα πανεπιστήμια, οι φοιτητές που συμμετείχαν στις εκλογές των οργάνων του, μπορούσαν να είναι ρυθμιστές των πανεπιστημιακών εκλογών, αφού συμμετείχαν σε αυτές με ποσοστό 80% των εκλεκτόρων-μελών ΔΕΠ και φοιτητών.

Σύμφωνα με τον απερχόμενο πρύτανη, Αναστάσιο Μάνθο, είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται και εφαρμόζεται στο ΑΠΘ τέτοια απόφαση με κατηγορητήριο το συγκεκριμένο πειθαρχικό παράπτωμα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=353087&dt=08/09/2010#ixzz0z1b0OJue

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου