"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

90,2% των προµηθειών εµφυτεύσιµου ορθοπεδικού υλικού παραµένει ανεξόφλητο

Πηγή: www.tanea.gr

ΜΕ ΝΕΟ εµπάργκο στη διάθεση ιατρικών υλικών και την προµήθεια φαρµάκων στα δηµόσια νοσοκοµεία απειλούν οι φαρµακοβιοµήχανοι και οι προµηθευτές υλικών αφού, όπως υποστηρίζουν, έχουν παγώσει οι πληρωµές του ΕΣΥ για το τρέχον έτος, µε αποτέλεσµα να συσσωρεύονται τα ανεξόφλητα χρέη που αγγίζουν πλέον (από το 2005 έως και σήµερα) τα 8 δισ. ευρώ.....
 ..............................Ηδη, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προµηθευτών Εµφυτεύσιµου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ) απέστειλε χτες επιστολή στον γενικό γραµµατέα του υπουργείου Υγείας, µε αφορµή τις καθυστερήσεις που σηµειώνονται από την πλευρά των νοσοκοµειακών διοικήσεων στην έστω και µερική εξόφληση των προµηθευτών τους.

Ειδικότερα, στη σχετική επιστολή υπογραµµίζεται µεταξύ άλλων ότι για την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2010, το 90,2% των προµηθειών εµφυτεύσιµου ορθοπεδικού υλικού παραµένει ανεξόφλητο, ενώ έχουν πραγµατοποιηθεί µερικές καταβολές για τα υπόλοιπα.

Ούτε ένα ευρώ
Μάλιστα, στις πρώτες θέσεις της λίστας των οφειλετών που δεν έχουν δώσει ούτε ένα... ευρώ στους προµηθευτές βρίσκονται µεγάλα νοσοκοµεία όπως είναι ο «Ευαγγελισµός», το «Λαϊκό», το «ΚΑΤ» και το «Σισµανόγλειο» Στο πλαίσιο αυτό, αρκετοί προµηθευτές έχουν προχωρήσει σε εµπάργκο υλικών προς τα νοσοκοµεία του ΕΣΥ, ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται ακόµη περισσότερο εξαιτίας των κινητοποιήσεων των µεταφορέων. Είναι ενδεικτικό πως το Νοσοκοµείο «Παµµακάριστος» έχει ξεµείνει από υλικά καθηµερινής χρήσης όπως είναι οι βελόνες και οι «πεταλούδες».

Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου