"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Ολοήμερα νοσοκομεία και άλλα πολλά...

Η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, παρουσιάζει το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του ΕΣΥ στο οποίο περιλαμβάνεται και η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, που θα αρχίζει να εφαρμόζεται έως το τέλος του χρόνου.

Στην απογευματινή βάρδια θα λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, με τη συμμετοχή όλων των ειδικευμένων γιατρών.

Αλλαγές προβλέπονται και για το καθεστώς εργασίας των πανεπιστημιακών γιατρών του ΕΣΥ. Από 1η Ιανουαρίου 2011 μπαίνει «λουκέτο» στα ιδιωτικά ιατρεία όσων αποφασίσουν να παραμείνουν στο ΕΣΥ. Σύμφωνα μάλιστα με την κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι πανεπιστημιακοί γιατροί θα πρέπει να απασχολούνται σε απογευματινό ιατρείο αποκλειστικά στους χώρους του δημοσίου νοσοκομείου.


Προσαύξηση του ιατρικού μισθού κατά 10% και «ευνοϊκές» μεταθέσεις σε αστικά κέντρα, ύστερα από πέντε χρόνια συνεχούς θητείας στην απομακρυσμένη περιοχή, προβλέπεται για την κάλυψη ιατρικών θέσεων σε απομακρυσμένες περιοχές. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου