"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Η απαξίωση του ιατρικού λειτουργήματος .... Ιατρικός πληθωρισμός και μετριοκρατία !

Εξαιρετικό, πιστεύουμε, το άρθρο του Θανάση Δρίτσα, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία την περασμένη Τετάρτη.
Ιατρικός πληθωρισμός και μετριοκρατία .....ένας θανάσιμος συνδυασμός για το μέλλον της ιατρικής στη χώρα μας.

Διαβάζουμε στο κείμενο:

"Το χτύπημα λοιπόν εναντίον της αριστείας, που ήταν παραδοσιακά συνδεδεμένη με την ιδιότητα του γιατρού, οδήγησε σε παθολογική αύξηση του αριθμού των γιατρών σε αναλογία με τον πληθυσμό και σε προλεταριοποίηση του ιατρικού λειτουργήματος. Μάλιστα καλλιεργείται βλακωδώς στο ελληνικό κοινό η άποψη ότι όσο πιο πολλούς γιατρούς έχουμε τόσο καλύτερη θα είναι η υγεία μας, σε αντίθεση με χώρες όπως π.χ. η Βρετανία και οι ΗΠΑ, όπου προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μην αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό των ειδικευμένων γιατρών γιατί γνωρίζουν ότι έτσι αφ'ενός πέφτει η ποιότητα, αφ'ετέρου δημιουργείται τεχνητή ζήτηση υπηρεσιών υγείας.¨ 

Και πιο κάτω:

"Στο άμεσο μέλλον η απαξίωση του ιατρικού λειτουργήματος στη χώρα μας είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει τα λαμπρότερα νέα μυαλά σε ηρωική έξοδο προς τον εκτός Ελλάδος πολιτισμένο κόσμο και έτσι θα καταγραφεί ένα νέο κύμα μαζικής μετανάστευσης «εγκεφάλων». Είναι βέβαιο ότι η υγεία των Ελλήνων πολιτών θα επιδεινωθεί αφού έχει παραδοθεί πλέον σε χέρια γιατρών (ευτυχώς με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις) οι οποίοι συνδυάζουν μέτριες ικανότητες με διεφθαρμένο ήθος."

Ολόκληρο το άρθρο εδώ: http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου