"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Συμφωνήσαν όλοι ότι.... διαφωνούνε, για το νέο νομοσχέδιο του ΕΣΥ.

Σε ιστορική συμφωνία κατέληξαν όλες οι παρατάξεις, κατά τη γενική συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Ιουλίου.

Για την ακρίβεια, όλοι συμφωνήσαν ότι...διαφωνούνε με το νομοσχέδιο το οποίο είναι "παντελώς απαράδεκτο, ανεφάρμοστο και διαλυτικό για το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας".


Οι θέσεις των γιατρών  στη συνέλευση του ΠΙΣ

Στην απόφαση που ελήφθη τονίζεται:
  • «Προεισαγωγικά υιοθετούνται και ενσωματώνονται στο διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΙΣ οι αποφάσεις της ΟΕΝΓΕ και η κριτική που ασκεί η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας στο σχέδιο νόμου.
  • Διακηρύσσεται ότι το σχέδιο νόμου δεν κινείται στην κατεύθυνση αναβάθμισης του ΕΣΥ, αλλά αντίθετα δημιουργεί προϋποθέσεις για παραπέρα υποβάθμισή του.
  • Οι διατάξεις για τις εφημερίες διαιωνίζουν την μεγάλη δυσλειτουργία του συστήματος, ιδιαίτερα στην περιφέρεια και καθιστούν τις εφημερίες ιδιαίτερα επισφαλείς για τους πολίτες, τους ιατρούς και την αξιοπιστία του συστήματος Νοσοκομειακής περίθαλψης στη χώρα μας.
  • Η θέσπιση συστήματος ολοήμερης λειτουργίας Νοσοκομείων ανατρέπει πολιτικό προγραμματισμό δεκαετιών και απομακρύνει δραματικά την προοπτική καθιέρωσης συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που έχει κατ΄ επανάληψη εξαγγελθεί από υπουργούς Υγείας διαφόρων κυβερνήσεων.
  • Το κοινοποιηθέν κείμενο δεν έχει τα χαρακτηριστικά νομοσχεδίου, αλλά νομοθετικού ισχυρισμού που παραπέμπει σε μελλοντική νομοθεσία μέσω ενός ορυμαγδού Υπουργικών Αποφάσεων
  • Εκφράζεται η ριζική διαφωνία με την εξάρτηση της αμοιβής του προσωπικού απογευματινής λειτουργίας των Νοσοκομείων από τα έσοδα των Νοσοκομείων. Η υπερωριακή αμοιβή οφείλει να αμείβεται σαν υπερωριακή με βάση τις συλλογικές συμβάσεις.
  • Το νομοσχέδιο προσεγγίζει με προχειρότητα σοβαρότατα ζητήματα αρμοδιότητας του ΥΥ&ΚΑ χωρίς να έχει προηγηθεί εμπεριστατωμένος διάλογος με τους αρμόδιους φορείς και χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι παράμετροι που συντρέχουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου