"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Πενθήμερη απεργία από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ

Την προκήρυξη πενθήμερης απεργίας από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ, αντιδρώντας στις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας.

Σε ανακοινωσή της η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει ότι «οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν θα επιτρέψουν στη σημερινή συγκυρία της κρίσης, της φτώχειας και της ανέχειας να επιβαρυνθεί ούτε στο ελάχιστο ο πολίτης για να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες περίθαλψης που δικαιούται μέσω της γενικευμένης λειτουργίας ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία. Οι δεκάδες αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας απορρίπτουν κατά τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την απόπειρα ιδιωτικοποίησης της νοσοκομειακής περίθαλψης μέσω του νομοσχεδίου που παρουσίασε η υπουργός Υγείας και την καλούν να το αποσύρει και να στηρίξει από τον κρατικό προϋπολογισμό τις δαπάνες λειτουργίας των Νοσοκομείων και Κ.Υ της χώρας».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί:
  1. Δεν αποδέχονται ως βάση συζήτησης και επιστρέφουν ως απαράδεκτη  την πρόταση του Υπουργείου Υγείας για το εφημεριακό καθεστώς των νοσοκομείων, η οποία όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει την εκκρεμότητα της κλαδικής συμφωνίας, αλλά θα επιδεινώσει δραματικά το πρόβλημα των απλήρωτων εφημεριών και θα ιδιωτικοποιήσει το σύνολο της νοσοκομειακής περίθαλψης. Εμμένουν στην κατάθεση πλήρων και ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης, τα οποία θα εκκαθαρίζονται και θα αποπληρώνονται έγκαιρα και στο ακέραιο από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού.
  2. Με δεδομένη την προκλητική και απαράδεκτη τακτική του Υπουργείου Υγείας στο θέμα της κλαδικής συμφωνίας, οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν συναινούν στη συνέχιση του σημερινού εξοντωτικού και παράνομου εφημεριακού συστήματος και ότι η υπέρβαση του ορίου των 4 εφημεριών γίνεται πλέον χωρίς τη συγκατάθεση τους και υπό καθεστώς διοικητικής εντολής. Η ΟΕΝΓΕ καλύπτει πλήρως όλες τις Ενώσεις που αποφασίζουν μέσω Γενικών Συνελεύσεων την εφαρμογή προγραμμάτων 4 εφημεριών ανά γιατρό ή προγραμμάτων που αντιστοιχούν αποκλειστικά και μόνο στο «εγγυημένο» ποσό που προβλέπει  η πρόταση του Υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου