"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Βελτιώσεις ?

Συζητήθηκε επί της αρχής το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στο ΕΣΥ. Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου παρουσίασε "βελτιωτικές" αλλαγές ορισμένες από τις οποίες έχουν ως εξής:


- Ορίζεται πως ο χρόνος προϋπηρεσίας των επικουρικών ιατρών σε μονάδες εκτός της Περιφέρειας Αττικής (πλην Κυθήρων) και Θεσσαλονίκης, προσμετράται πλέον στο διπλάσιο κατά την κρίση για την κατάληψη θέσης ιατρών ΕΣΥ (σ.σ. στην αρχική ρύθμιση δεν υπολογιζόταν καθόλου)

    - Ανακοινώνεται πως στο τελευταίο τρίμηνο κάθε έτους, εκδίδεται απόφαση με την οποία καθορίζονται τα όρια των πιστώσεων του Προϋπολογισμού για τις εφημερίες του ΕΚΑΒ και τον έλεγχό τους. Σε περίπτωση διενέργειας ελέγχου και διαπίστωσης υπέρβασης της απόφασης αυτής, ή απουσίας των εφημερευόντων από τα καθήκοντά τους, κινείται πειθαρχική δίωξη κατά παντός υπευθύνου από τον υπουργό Υγείας.

 - Προβλέπεται πως, σε περίπτωση που αποβεί άγονη η προκήρυξη για την πλήρωση θέσης ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου σε απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές, μετά από δύο διαδοχικές προκηρύξεις και δεν καλύπτεται με παράταση, η θέση αυτή προκηρύσσεται ως θέση ιατρού υπηρεσίας επί θητεία, ενώ εξακολουθούν να προηγούνται για την πλήρωσή της, οι ιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου.

- Δίνεται η δυνατότητα σε όσους ιατρούς ασκούν το επάγγελμά τους επί 20 χρόνια, υπηρετώντας σε νησιωτικά, ή ορεινά και δυσπρόσιτα ιατρεία με σύμβαση με το Δημόσιο, να αποκτήσουν τίτλο ειδικότητας Γενικής Ιατρικής μετά από εξετάσεις

- Κατοχυρώνεται άδεια 25 εργάσιμων ημερών στους ιατρούς του ΕΣΥ

- Απαλλάσσονται οι ιατροί που υπηρετούν στο ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας, από την αναζήτηση αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών ως επίδομα τροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου