"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Μάθημα για όλους....

Παραπέμπεται ο γιατρός του ΙΑΣΩ Σερρών

 Σε πειθαρχική διαδικασία, με το ερώτημα της αργίας, παραπέμπεται, με εντολή της υπουργού Υγείας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, ο γιατρός του ΕΣΥ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος φέρεται ότι χειρουργούσε παράνομα και στην ιδιωτική κλινική των Σερρών. Παράλληλα,  η εισαγγελέας Σερρών, Ιωάννα Κατσή, η οποία έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση από το περασμένο Σάββατο, αναμένει το πόρισμα του κλιμακίου των ελεγκτών του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες. 

Σε έρευνα και ο θεσμός του "επιστημονικού συνεργάτη"

Όπως αποκάλυψε ο  χειρουργός στην Οφθαλμολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής Περικλής Μπραζιτίκος, όταν οι τέσσερις ηλικιωμένοι έφθασαν στο ΑΧΕΠΑ δεν τους ανέλαβε αμέσως χειρουργός- εξειδικευμένος στις επεμβάσεις υαλοειδούς και αμφιβληστροειδούς, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να επιδεινωθεί η κατάστασή τους. «Ανατέθηκε η παρακολούθησή τους σε επισκέπτη- συνεργάτη, ο οποίος δεν έχει καμία εργασιακή σχέση με το νοσοκομείο και δεν επιτρέπεται να χειρουργεί. Στην ίδια κλινική υπάρχουν και άλλοι επιστημονικοί συνεργάτες, οι οποίοι χειρουργούν παράνομα» δήλωσε ο κ. Μπραζιτίκος.

 Περισσότερα εδώ: http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου