"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Απεργούν αύριο οι γιατροί του ΕΣΥ...

Παραλύει την Πέμπτη ο χώρος της Υγείας, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την  ίδια μέρα στη Βουλή.

Όλα τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας καθώς και το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, εξυπηρετώντας μόνον τα επείγοντα περιστατικά.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν μεταξύ άλλων, τη διατήρηση της αυτοτέλειας του ταμείου των γιατρών, την ένταξη στα βαρέα - ανθυγιεινά και υπολογισμό των εφημεριών στο χρόνο ασφάλισης και στις συντάξιμες αποδοχές.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ζητά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενιαίο μισθολόγιο και ένταξη στα βαρέα - ανθυγιεινά.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) που, όπως ανακοίνωσε, «αντιδρά σε οποιαδήποτε προσπάθεια καταστρατήγησης των δικαιωμάτων και μείωσης των εισοδημάτων των γιατρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου